Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal Tedavisi Nedir?

Kanal tedavisi, dişin merkezindeki enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılan dişler için etkili ve güvenli bir tedavidir. Kanal tedavisi bir diş hekimi veya endodontist tarafından gerçekleştirilebilir. Gerektiğinde, genellikle dişinizi kurtarmanın, ağrıyı ve tüm semptomları ortadan kaldırmanın ve enfeksiyon nedeniyle genel sağlığınızın zarar görmemesini sağlamanın tek yoludur. 

Dişlerde oluşan çürümeler vaktinde tedavi edilmezse çürük derinlere doğru ilerler ve dişte bulunan sinirlerde yangı oluşumuna neden olur. Diş sinirlerinde yangı oluşması kişinin zorlu diş ağrısı yaşamasına neden olur.

Kanal Tedavisi Nedir?

Diş hekiminiz veya endodontistiniz hasarlı veya hastalıklı bir dişi tedavi etmek için kanal tedavisi önerirse endişelenmenize gerek yoktur. Kanal tedavisi uygulanması gereken dişler Perident Klinik bünyesindeki uzman diş hekimleri tarafından tedavi edilir ve kurtarılır, ağrıları giderir ve dişleri tekrar sağlıklı hale getirir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dişinizin içinde, beyaz mine ve dentin adı verilen sert tabakanın altında pulpa adı verilen yumuşak bir doku bulunur. Bu doku, gelişimi sırasında dişinizin kökünün büyümesine yardımcı olan kan damarlarını, sinirleri ve bağ dokusunu içerir. Tam gelişmiş bir diş, pulpa olmadan da yaşayabilir çünkü diş kendisini çevreleyen dokular tarafından beslenmeye devam eder.

Endodontik tedavi aşağıdaki adımları içerir:

Endodontist, röntgen kullanarak dişin radyografisini inceler ve çeker, ardından lokal anestezi uygular. Diş uyuşturulduktan sonra, işlem sırasında dişi izole etmek, temiz ve tükürükten arınmış tutmak için alanın üzerine küçük bir koruyucu olan lastik bir tabaka yerleştirir.

Bir sonraki adım, enfeksiyonlu pulpayı ve bakterileri çıkarmak için dişin üstüne bir delik açmayı içerir. Kök kanallarından pulpayı temizlemek ve dolgu boşluğunu şekillendirmek için çok küçük aletler kullanılır.

Boşluk temizlenip şekillendirildikten sonra, endodontist kök kanallarını guta percha adı verilen bir kauçuk bileşiği ile doldurur. Bu, kök kanalının uygun şekilde kapatıldığından emin olmak ve bölgede gelecekteki enfeksiyonları önlemek için kullanılır.

İşlem sonucunda açılan delik kapatılır ve kanal tedavisi tamamlanmış olur. Dişin hasarına bağlı olarak restoratif diş tedavi tekniği olan dolgu işlemi uygulanır. Restorasyonun doğru uygulanması kanal tedavisinin başarısını etkileyen faktörlerden biridir.

Ağrısız Kanal Tedavisi Yöntemi İle Çürüklerinizden Kurtulun !

Kanal Tedavisi Ağrılı Bir İşlem Midir?

Kanal tedavisi hastanın dişi uyuşturularak yapılan bir tedavi yöntemi olduğundan ağrılı bir işlem değildir. Fakat bazı enfeksiyonlu dişlerde uyuşma sorunu yaşanabilmektedir, bu durumda da gelişmiş uyuşturma yöntemleri kullanılarak diş uyuşturulabilmektedir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Diş teknolojisindeki son gelişmelerle birlikte, kanal tedavisi tek randevunuz ile gerçekleştirilmektir. Ortalama bir kanal tedavisi yaklaşık olarak 30 ila 90 dakika arasında sürebilir. 

Sağlıklı Bir Gülümsemeye Perident Klinik İle Merhaba Diyebilirsin !

Kanal Tedavisi Fiyatları

Maliyet, diş sorununuzun ne kadar karmaşık olduğuna ve hangi dişin etkilendiğine bağlı olarak değişir. Azı dişlerinin tedavisi daha zordur dolayısıyla ücret genellikle daha fazladır. Genel olarak, endodontik tedavi ve doğal dişin restorasyonu, dişin çekilmesi alternatifinden daha ucuzdur. Çekilmiş bir diş, çiğneme fonksiyonunu eski haline getirmek ve komşu dişlerin kaymasını önlemek için bir implant veya köprü ile değiştirilmelidir. Bu prosedürler, endodontik tedavi ve uygun restorasyondan daha pahalıya mal olma eğilimindedir.

Sizde kliniğimizden kanal tedavisi randevusu alarak endodonti alanında uzman diş hekimlerimizden en iyi tedaviyi alabilir, sağlıklı dişlere yeniden sahip olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için : https://www.peridentclinic.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.