Baklavaya ‘Zam yok’ denmişti…

Baklavaya ‘Zam yok’ denmişti…
Baklava ustaları ve Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, baklava fiyatlarına zam yapılmadığını, zam söylentilerinin diğer illerden kaynaklı olduğunu açıklamıştı. Baklava fiyatlarına yapılan zamlar, baklavacıların fiyat tarifelerine yansımaya başladı

Haziran ayı başında Baklava fiyatlarına üreticiler tarafından yapılan zam kentte tartışma konusu oldu. Söz konusu zam sonrası baklavanın kilogram fiyatı 150 TL’ye yükselirken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

ZAM YOK DENMİŞTİ!

Baklava fiyatlarına yapılan zammın hemen ardından Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı ve kimi baklava ustaları tarafından, “Baklavaya zam yok” açıklamaları yapılmıştı.

BAKLAVA YEMEK VATANDAŞ İÇİN ÇOK LÜX

Esnaf odası ve kimi baklava ustalarının, baklavaya zam yok söylemlerine karşın pek işletmede yöresel lezzet baklavanın kilogram fiyatı 150 TL oldu. Esnaf odası tarifesine göre 110 TL olması gereken kuru baklavanın tarifeye rağmen 120 ila 140 TL arasında satıldığı biliniyordu. Yapılan zam ile birlikte baklava fiyatları son 8 aylık dönemde yüzde 30 oranında zamlandı. Yaşanan zam sonrası vatandaşlar, yöresel lezzet olan baklavaya ulaşmanın artık imkansız bir hal aldığını kaydettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.