Gaziantep karşılıksız çekte bölge birincisi!

Gaziantep karşılıksız çekte bölge birincisi!
Gaziantep’te yazılan çeklerin büyük çoğunluğu karşılıksız çıkıyor

Karşılıksız Çek miktarının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Kocaeli, Konya ve Gaziantep oldu. Gaziantep, Türkiye genelinde karşılıksız çek miktarında Türkiye’de 9’uncu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 1’inci sırada yer aldı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nden yapılan açıklamada, Ocak - Nisan 2021 döneminde bankalara ibraz anında karşılıksız çıkan, 6,7 bin keşideciye ait 41 bin adet çekin toplam tutarı 3,4 milyar TL oldu.

Geçen yılın aynı dönemine göre, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı yüzde 32, çek adedi yüzde 52, tekil keşideci sayısı ise yüzde 62 geriledi. Karşılıksız işlemi yapılan 2,9 bin keşideciye ait toplam 400 milyon TL tutarındaki 5,3 bin adet çek daha sonra ödendi.

Karşılıksız işlemi yapılan çek tutarının ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre geriledi. Nisan ayında karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı; tutar olarak bir önceki yılın aynı ayına göre 1,4 puan azalarak yüzde 0,7, adet olarak ise 1,7 puan gerileyerek yüzde 0,7 oldu.

2021 Ocak-Nisan döneminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Karşılıksız Çek miktarı 40 bin 865 oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ili olan Gaziantep’te karşılıksız çek miktarı 736 oldu. Gaziantep bu oran ile bölgede en fazla karşılıksız çekin bulunduğu il oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.