Kimler alıyor baklavayı 150 TL’den

Kimler alıyor baklavayı 150 TL’den
GAZİANTEP’TE 1 GÜNDE BAKLAVAYA 40 TL ZAM

Gaziantep’in yöresel ürünlerinden en ünlüsü olan Gaziantep Baklavası’nın kilosu ham maddeye gelen yoğun zamdan dolayı 110 TL’den 150 TL çıkarılmasına başta Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı isyan bayrağını açarak, “150 TL’ye bu baklavayı kim alıyor bende merak ediyorum. Satana helal olsun diyorum” derken, Şanlıurfa kökenle ucuz baklavacı Şemsettin’de de fiyatlar halen 15 ile 50 arasında satılırken ve üstelikte uzun kuyrukların oluşması dikkat çektiği ileri sürüldü.

PAHALI BAKLAVAYA NEDEN 40 TLZAM YAPILDI
Gaziantep baklavası geçtiğimiz aylar içerisinde kilosu 110 TL’ye satılırken, geçtiğimiz hafta içerisinde birden 40 TL zam yapılarak 150 TL’ye yükselmesi üzerine baklavacı esnafı bir yandan, “Biz ne yapalım. Ham madde ortada. İşçilik ortada. Kira ortada” diyerek zam yapmaktan başka çareleri olmadıklarını söylerken, diğer yandan da vatandaşla, ‘Bu baklavayı kim alıyor, bizde merak ediyoruz. 150 TL’ye baklava olmaz” diye konuştular.

Kimler alıyor baklavayı 150 TL’den

UCUZ BAKLAVACI ŞEMSETTİN’DE DE UZUN KUYRUKLAR VAR
Şanlıurfa kökenli uygun fiyata baklava satan Şemsettin Baklavaları, kilosu 15 TL ile 50 TL arasında satılırken, iş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşarak günlük en az Gaziantep’te 3 ton baklava sattığı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.