Özdemir’den kulüpleri korkutan mesaj: “Planınızı buna göre yapacaktınız”

Özdemir’den kulüpleri korkutan mesaj: “Planınızı buna göre yapacaktınız”
TFF Başkanı Nİhat Özdemir, Süper Lig kulüplerinin yabancı sınırı konusundaki taleplerine karşılık geri adım atmayacağı sinyalini verdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Kulüpler Birliği’ni buluşturan toplantı geride kaldı. Gözler şimdi federasyonun alacağı kararlara çevrildi. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği toplantısında tartışılan yabancı kuralı hakkında, 'Siz bu kuralın geçen sezon ertelenmesini istediniz ve bu sezon uygulanması için imza verdiniz. 2 gün sonra tekrar toplanacağız ve net kararımızı söyleyeceğiz' dedi.

Kulislere göre yabancıda geri adım yok
Kulislerde konuşulan bilgi ise TFF'nin yabancı kuralından geri adım atmayacağı yönünde. Nitekim Nihat Özdemir toplantının ardından katıldığı A Spor’un yayınında bu sinyali verdi. Özdemir, “Yabancıların maliyeti ortada. Kulüplerin yapılandırma içerisinde olduğunu da bilmekteyiz. Bankalarla anlaşmalar da var” dedi.

'İlk 11'inin tamamı yabancı olan takımlar var'
Özdemir şöyle devam etti: “Bunların hepsini bir tarafa bırakıyorum. İlk 11’inin tamamı yabancı olan çok takım var. Bir hesap yaptık, Süper Lig takımları 7,12 ortalama yabancıyla oynamıştır. Yani 8 rakamının altında. Biz de yönetim kurulu kararımızı uygulamaya koyduk. Buna şimdi itiraz ediyorlar. Bugün ölçülü bir şekilde itiraz ettiler. İsteklerini değerlendireceğiz.” 

Özdemir: Görüşümüz sahada 8 yabancı 
Türk oyuncularının Süper Lig’de daha çok görev almasını istediklerini vurgulayan Özdemir, “Ama bizim görüşümüz, 8 yabancıyla ancak sahada olarak takımların devam etmesi. Yönetime de bir daha danışacağız. Zaten alınmış bir karardı bu. Bütün takımlar bunu biliyordu. Planlarını buna göre yapmaları lazımdı. Bakıyorum bugün transfer sezonu başlamadan birçok takım, Türk oyuncularla anlaşarak bu karara hazırlandıklarını gösteriyorlar” diye konuştu.

'Rıdvan, Halil ve Kerem'im oynamasını istiyoruz' 
TFF Başkanı kulüplerden örnekler verdiği sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte, Galatasaray’da oynayan 2 oyuncu…. Beşiktaş‘ta 1 oyuncu. Bugün A Milli Takım’da yer alıyorlar. İnşallah 11’de de oynarlar. Rıdvan’ın, Halil’in, Kerem’in yetişmesini istiyoruz. Ortada Altınordu modeli var. 

Özdemir'den kulüplere Altınordu örneği
Altınordu, 1. Lig’de 5 tane yabancı futbolcu oynatma hakkı olmasına rağmen bu hakkını kullanmadı ve Süper Lig’in kıyısından döndü. Bu bizler için çok önemli bir örnek. Türkiye’de futbolcu var. Yeter ki bunlara şans verilsin. Trabzonspor habire futbolcu yetiştiriyor. Bunların devam etmesini istiyoruz.” 

'Harcama limitleri sıcak mı soğuk mu bilemem'
Özdemir harcama limitleri konusunda, “Bizim zaten bir çalışmamız vardı. Biliyoruz ki neredeyse 1.5 sezondur pandemi dolayısıyla kulüplerimiz seyirci hasılatlarından, loca gelirlerinden ve saha içi reklamlarından mahrum kaldılar. Dolayısıyla bu limitleri hesaplarken; 2019’daki gelirlerini bu yıla uyarlayarak; sanki geçen sene sahada seyirci varmış ve bu gelirler varmış gibi planlayarak takım limitlerini planlayacağız. Ben bu konuda bir şey söyleyemem. Yani sıcak mıyız, soğuk muyuz buna bir şey diyemem. Bu ancak geniş değerlendirmemiz sonucunda verebileceğimiz bir karar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.