Pinto sonrası, neler olacak?

Pinto sonrası, neler olacak?

Hep söylerim, dile getiririm istikrarın olduğu yerde başarı vardır. Fakat, Gaziantep futbolunda bırakın istikrarı, sezon ortasında bile değişim oluyor artık. Kendi kendini yönetemeyen bir kulüp haline dönüşmemesi durumunda ve özerk olmadığı zaman başarının gelmesi hayal olur. Yöneticiler TFF’de ağırlığını koydu, camiada bir söz sahibi oldular, takımın içini dışını çok iyi öğrendiler derken, Büyükekşi “Ben yokum” dedi. Tabi yokum derken rahat çalışamadığının da bir göstergesiydi bu. Şu zamanda hiçbir başkan ben gidiyorum demez. Yönetici bırakmaz. Eski zamanlarda para sıkıntısı vardı, TFF’den gelir yoktu, yayıncı kuruluş yoktu ve ha bire başkan değişirdi. Ama artık öyle değil. Şu anda hiçbir sıkıntısı olmayan kulüplerde başkanlar geldiği zaman yıllarca bırakmıyor. Fakat, Gaziantep FK, özerk yönetilmediği kanatindeyim. Kulübün kendi kendine yönetmesi gerektiği inancındayım…
Neyse gelelim asıl konumuza..
Büyükekşi, Müslüm Özmen ve Mahsum Altunkaya üçlüsü “Biz gidiyoruz” dedikten sonra Teknik Direktör Pinto’da haliyle, “Sizinle geldim, sizle giderim” dedi. Harbiden takdir ettim Pinto’yu. Çünkü, sözleşmesi devam ediyor kalabilirdi. “Ben gelecek yılların parasını istiyorum” diyebilirdi. Ama, iyi niyetli, iyi bir insan olduğunu gösterdi. Bu sezon alacaklarını aldı ve gitti. Yolu açık olsun, böyle insanlar daima kazanır.
Tabi giderken bizlerle vedalaştı, tekrar görüşmek istediğini söyledi. Bizlerde kendisine başarılar dileyip uğurladık. Giderken yapamadıklarını ve kulübün yapısını anlattı. Gerçekten değişiminde olacağı bir ortamda bu kulübün işi biraz zor gibi gözüküyor. Yöneticilerin ve yeni gelecek olan başkanın tecrübesi çok önemli. Eğer ki, bu futbolcu topluluğunu mutlu edemezseniz gelecek sezon sıkıntılı olabilir. Çünkü, teknik direktöre dayalı bir takım oluşturuldu bu sezon. Yeni sezonda da Sumudica’nın eski öğrencileri devam edecek. Bu isimleri mutlu etmek zorundasınız. Üstelik, getireceğiniz teknik direktör çok önemli. Bu teknik adamın Süper Ligi bilmesi, takımı tanıması gerekiyor. Yoksa… Söylemek dahi istemiyorum. El ele verip, kenetlenip bu takımın ligde daha iyi yerlerde olması için herkes üzerine düşeni yapmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.