Mutsuz Değil.. Formsuz..!

Mutsuz Değil.. Formsuz..!

Beş karşılaşma sonra hemde deplasmanda üç puanla tanışan Gaziantep’te kara bulutlar bir anda dağıldı.Onbeş karşılaşmadır kaybetmeyen Sivasspor’u ağırladı.Kana ve Vetrih sakat,Djilobodji cezalı.Ertuğrul şans buldu.
Denk başladı oyun.İki tarafta çok dikkatli.Gaziantep’te Maxsim ve Kenan’la ezberlenmiş hücum girişimleri oldu.Konuk ekipte ise Gradel’in pasları ile Kayode’yi defansın arkasına sarkıtmaya çalıştı.
Tempo düşük.Her iki ekipte top rakipteyken meşin yuvarlağın arkasına geçti.İlk çeyreğe Gradel’in üst direkten dönen vuruşu damga vurdu.
Orta saha yükü sadece Rashid’e kalınca Sivasspor orta alanı kendi oyun bahçesine dönüştürdü.Ve dakikalar ilerledikçe konuk ekip rakip kalede daha çok görünür oldu.Üst üste duran top şansı da buldular.Rakip hücum ederken yaptığı pas hatalarını uzun toplarla hücuma taşımaya çalışan ev sahibi çok top ezince pozisyon üretemedi.
Sivasspor ikinci çeyrekte de Caner ile önemli bir fırsatı heba etti.Ve ısrarla aradıkları golü, Gradel’in 25 metreden şık vuruşu ile buldular son çeyreğe girildiğinde.
İlk perdenin son bölümünde de Sivasspor oyunu kendi taktiklerine uygun bir biçimde devam ettirdi.Çok sayıda şut şansı da buldular.Arkadaşlarının bu kadar şut atılmasına müsaade etmelerine kaleci Günay haklı olarak isyan etti.
Pinto ikinci bölüme Ertuğrul’un yerine Sousa ile başladı.Bu değişiklikle orta alanda dengeyi sağlayan ev sahibi hücumda daha çok görülmeye başlandı.Ama Sivasspor iyi kapanım rakibe bariz gol şansı vermedi.Böyle olunca ev sahibinin atakları saman alevi kadar sürdü.
Oyunda pek gözükmeyen Mirallas’ın yerine bu kez Dicko oyunda.Ama Gaziantep’in oyun anlayışı yan pas-geri pas şeklinde devam etti ekseri. Nefes nefese kalan Rashid,çok önlem alındığı için etkili olamayan Maxsim ve çok efor sarfeden Kenan yerlerini Jefferson,Mirza ve Cenk’e terk etti.
Ev sahibinin bireysel hücum aksiyonların ön plana çıktığı son çeyrekte,Sivasspor defansı ve kaleci Ali atakları kolayca önledi.Üstelik Boyd,Kone ve Gradel ile önemli fırsatlar da buldular ama değerlendiremediler.
Gaziantep rakibin üstüne yürümek istesede bunu eyleme döküp tepki üretemedi.Rakibe sürpriz yapamayan,kilit pas üretemeyen,artık rakiplerin ezberlediği atak kombinasyonlarından başka taktiği olmayan ev sahibi kaybedecekti.Nitekim kaybetti.
Pinto “Mutsuz” diye yazmıştım meğer formsuzmuş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.