İcralık Ve İpotekli Şehir Gaziantep

İcralık Ve İpotekli Şehir Gaziantep
Gaziantep'te artan icralar nüfusa oranlandığında artık astronomik boyuta ulaşırken vatandaşın çaresizliği rakamlara yansıdı

Gaziantep’te 2020 Mart ayında pandemi sürecisinin başlamasından sonra 2021’in Nisan ayına kadar toplam 735 bin kişinin icralık olduğunu ve aynı zamanda yaklaşık 330 binde ev ve işyerlerinin ipotekli olması dikkat çekerken, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Gaziantep’te her üç kişinden biri icralıktır. İpotek oranında % 55’lerde seyrediyor. Yani Gaziantep’in büyük bir bölümü hem ipotekli hemde icralıktır. Muhtarlıklar, icralık tebligatlarla doludur. Vatandaş kredi kartına yüklenince pandemide adeta hem ipoteki, hemde icrayı patlattı” dedi.

GAZİANTEP’TE BİR YILDA 735 BİN İCRALIK DOSYA VAR

Gaziantep’te nüfusunun 2 milyon olmasından dolayı yaklaşık 735 bin dosya bulunduğu ve pandeminin başladığı 1 Mart 2020 ile 15 Nisan 2021’e kadar her üç kişiden birinin icralık olduğu belirtilirken, sayının da her geçen gün dahada hızlı arttığı öğrenildi. Geçen yıl 2020’nin tamamında 654 bin icra dosyası olduğu ve yaklaşıkta 230 ipotekli işyeri ve konutların olduğu ifade edildi.

MUHTARLIKLAR TEBLİGATLARLA DOLU

Gaziantep’teki vatandaşların çoğunun icra tebligatları kendilerinin evde olmadıklarını gerekçe göstererek muhtarlıklar adeta icra tebligatlarıyla dolup taştığı ve pandeminin bu sayıyı daha da arttırmaya devam ettiği ileri sürüldü.

İCRA DOSYALARI ÇOĞU KREDİ KARTI BORCU

Gaziantep’teki pandemi döneminde oluşan icra borçlarının çoğunun kredi kartlarından oluştuğunu vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Borçları erteleseler bile vatandaş yine ödeyemiyor. Birde bunun üzerine faizlerde devam ediyor. Yani borçları üç katına katlanıyor. Bununla ilgili büyük bir düzenleme yapılması lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.