TOFAŞ 84-72 Empera Halı Gaziantep

TOFAŞ 84-72 Empera Halı Gaziantep
ING Basketbol 26. Hafta karşılaşmasında TOFAŞ evinde Empera Halı Gaziantep Basketbolu konuk etti. Ev sahibi takım karşılaşmayı 84-72 kazanırken en skorer isim ise 14 sayı ile Berk Uğurlu oldu.

Karşılaşmaya Berk Uğurlu, Tarık Phillip, Berkan Durmaz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Bursa ekibi ilk sayılarını Berk Uğurlu’nun elinden kaydetti. Sahayı iyi kullanarak rakibine karşı üstünlük sağladı. Marko Tomas’ın skorerliği üstlendiği Gaziantep’te dış atışlar öne geçmeye yetmedi ve ilk periyot 27-21 TOFAŞ üstünlüğü ile son buldu.

İkinci periyoda Muhsin-Tarık ve Berk üçlüsünden gelen sayılarla başlayan ev sahibi takım,  savunmada ve hücumda Gaziantep ekibine fırsat tanımadı. Çeyreğin 4. dakikasına kadar rakip potaya yalnızca 2 sayı bırakabilen Empera Halı Gaziantep karşılıklı hücumlardan da eli boş döndü. 

Simmons ve Zubcic ile pota altını domine eden TOFAŞ karşılaşmada farkı çift hanelere çıkardı. (39-28)
İlk yarıda oyuna giren tüm oyunculardan verim almayı başarabilen Hakan Demir’in öğrencileri bu yarıyı da 13 sayı farkla önde kapattı. (49-36)

İkinci yarıya Berkan Durmaz’ın 3 sayılık basketiyle başlayan ev sahibi takım, pota altında yakaladığı ritmi yayın gerisinden bulduğu isabetli atışlarla sürdürdü. Tarık Phillip ve Akoon Purcell’in sert savunmasına Rashard Kelly ve Jaiteh ile cevap vermeye çalışan konuk ekip üçüncü çeyreği de 12 sayı farkla geride kapattı. (62-50)

Karşılaşmanın son çeyreğine rakibinin hatalarını ve boş hücumlarını avantaja çeviren TOFAŞ’ta skor yükünü sırtlayan Berk ve Purcell’e pota altında Simmons’ta etkili olunca maçı domine eden tarafta ev sahibi takım oldu.  Savunmada ve hücumda ivmeyi düşürmeyen ve 4 oyuncusu çift haneli skor üreten ev sahibi takım TOFAŞ galibiyete ulaşan taraf oldu. 

1.    Periyot; 27-21
2.    Periyot; 49-36 (İlk Yarı Sonucu)
3.    Periyot; 62-50
4.    Periyot; 84-72


TOFAŞ; Tomislav Zubcic 13, Berkan Durmaz 7, Berk Uğurlu 14, Jeremy Simmons 10, Tarık Phillip 9, Akoon Purcell 11, Semaj Christon 8, Alihan Demir 4, Muhsin Yaşar 8. 
 

EMPERA HALI GAZİANTEP; Rashard Kelly 15, Mouhammadou Jaiteh 15, Kenneth Hayes 13, Marko Tomas 7, Can Uğur Öğüt 9, Alp Karahan 3, Cem Ulusoy, 4 Orhan Hacıyeva 7, Doğan Şenli 4.

HAKEMLER; Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz, Kaan Büyükçil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.