Gaziantep'teki obezite hastaları kendilerine özel kampta kilolarından kurtulmayı öğreniyor

Gaziantep'teki obezite hastaları kendilerine özel kampta kilolarından kurtulmayı öğreniyor
Gaziantep'teki obezite hastaları kendilerine özel kampta kilolarından kurtulmayı öğreniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığıObeziteKampı'nakatılanlar, hem keyifli vakit geçiriyor hem dekilo verme mücadelesinde neler yapmaları gerektiğini öğreniyor.

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire başkanlıklarının iş birliğinde, kenttekiobezitehastalarının rahatça kilo vererek sağlığına kavuşması amacıyla geçen yıl çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Şahinbey ilçesindeki Burç Ormanı'nda hazırlanan,bungalov ev ile tesislerin bulunduğuObeziteKampı'na gelenhastalar, doktor, hemşire, diyetisyen ve psikologlarıneşliğinde 5 günlük tedaviye alınıyor.

Otel konforunun sağlandığı ve 3'üncüsü düzenlenen kamptaki 16obezitehastası, boy,kilo ölçüleri ve kronik hastalıklarına göre hazırlanan özel beslenme ile spor etkinliklerinin yanı sıra psikolojik destekle kilolarından kurtulma yolunda ilk adımı atıyor.

Kampta doğayla iç içe olanobezitehastaları, motive olmaları amacıyla güne Hababam Sınıfı filmimüzikleriyle başlıyor, fiziksel ve spor etkinlikleriniçeşitli marşlareşliğinde yapıyor.

- "Kampta hastalaraözel program hazırlıyoruz"

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı SerdarTolay, AA muhabirine,UNESCO'nun Gaziantep'i gastronomi alanında "Yaratıcı ŞehirlerAğı"nadahil ettiğini ve kentin yemek açısından zengin kültüre sahip olduğunu söyledi.

Salgın sürecindeki kısıtlamalarve zengin yemek kültüründen dolayı kilo alan vatandaşların müracaatları doğrultusunda Obezite Kampı çalışmasını başlattıklarını anlatan Tolay, şöyle devam etti:

"Yıl içinde 12 kampdüzenleyeceğiz. Kampta,obezitehastalarının hipertansiyon vediyabetgibi hastalıklara yakalanmaması amacıyla kilo vermelerini amaçlıyoruz.Kampta hastalaraözel program hazırlıyoruz.Özel diyet menüleri oluşturulduve fiziksel aktivelerimiz hazırlandı. Hastalarımız gün içinde çeşitli seanslarla fiziksel aktivelerini yapıyor. Kronik hastalıklarıolan vatandaşlarımızın dahemşiremizce kan şekeri, tansiyon, nabız ve ateşi ölçülüyor,takipleri yapılıyor. Kamptapsikologlarımızvar. Ayrıcapandemidekikısıtlamalardan dolayıvatandaşlarımızdakilo artışı söz konusu. Yeni normal hayatta kilo vermelerive düzenli beslenmelerinin nasıl olması konusunda eğitimler veriyoruz."

Tolay,5 gün süren kamptaki etkinliklerin,Kovid-19 salgını kapsamındaki sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallara uygun şekilde gerçekleştirildiğini aktardı.

Yaklaşık 50 kişilik kampı salgın nedeniyle 16 kişiyle sınırlandırdıklarını vurgulayanTolay, "Vatandaşlarımızıyeni yaşamlarındakibeslenme ve fiziksel aktiviteleriniöğrettikten sonra uğurlayacağız. Daha sonrasında kampta yeni kişileri ağırlayacağız. Geçmişteki kamplarımıza her birkişi yaklaşık 90-100 kilo arası geliyordu. Bu kilo aralığındaki vatandaşlarımızın 5 günlük süreçte yüzde 10 kilo vermesi söz konusu." dedi.

Katılımcılardan 56 yaşındaki Gönül Kalkan ise kamptanönce mide küçültme ameliyatı olmayı düşündüğünüdile getirdi.

Çocuklarınınise normal yollarla kilo vermesini istediğiniifade eden Kalkan, "Kampta zayıflama üzerine bizi bilgilendirdiler. Daha öncesinde bende zayıflama bilinci yoktu. Eğitimlerle bilinçlendim. Eğitimlerin yanı sıra spor etkinleri yapıyoruz. Kamp çok güzel,neşeli ve zevkli geçiyor. Kampta motive oluyorsun. Ameliyat olacaktım, şu an vazgeçtim." diye konuştu.

Ev hanımı 52 yaşındaki ZeynepÖzekincide kampın çok güzel geçtiğini ve doğayla iç içe olduklarınısöyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.