Gaziantep'te Su tasarrufu şart

Gaziantep'te Su tasarrufu şart
Ocak ayına rağmen beklenen yağışların gerçekleşmemesi sadece Gaziantep’te değil ülke genelinde kuraklık tehlikesini gündeme getirdi. Vatandaşların su kullanımına her zaman dikkat etmesi istenildi.

Beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle ülke genelinde su kullanımında tasarruf istendi. Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi kapsamında su bakımında şanslı iller arasında yer alan Gaziantep’te her şeye rağmen su tasarrufu yapılması isteniliyor. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yağışların gerçekleşmemesine rağmen kentte özellikle bahar ve yaz aylarında su sıkıntısının yaşanmayacağına dikkat çekti. Sönmezler buna rağmen vatandaşlardan su tasarrufunda ciddi önlemlerin alınmasını istedi.

“KURAKLIK ÜLKE OLARAK KAPIMIZDA”
Bazı illerde birkaç ay yetecek şekilde su kaldığına dikkat çeken Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kentte bugün itibariyle su sorununun yaşanmadığına dikkat çekti. Bahar ve yaz aylarında da kentte su sorununun yaşanmayacağını anlatan Sönmezler sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Gaziantep’te su sorunu yok diye suyu gelişi güzel kullanmamız doğru değil. Yaşamın her alanında su tasarrufunu sağlamamız gerekiyor. Suyu günlük yaşamımızda dikkatli bir şekilde yeteri kadar kullanmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle artan su kullanımı karşısında ülkemizde bugün itibaren su sorunu yaşanmaya başlandı. Ölümcül virüsle mücadele kapsamında ve kış aylarında olmamıza rağmen kentimizde su kullanımında halen önemli bir artış gözleniyor. Vatandaşlarımız suyu ihtiyaçları oranında kullansınlar. Musluktan boş yere akan tek bir damla suya bile ülkemiz gelecek yıllarda ihtiyaç duyabilir.”

İYİ Kİ DÜZBAĞ PROJESİ DEVREYE GİRDİ
Dünyada yaşanan küresel iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklığın etkileri ile ülkemiz genelinde olduğu gibi, bölgemizde de içme suyu sıkıntısının baş göstermeye başladığını vurgulayan Sönmezler, “Aynı durum bölgemizde bulunan diğer illerde de yaşanmakta. Kuraklık nedeniyle GASKİ Genel Müdürlüğümüz sorumluluk sahası içerisinde bulunan bazı kuyu ve kaynakların kuruduğunu, bazılarının ise verimlerinin azaldığını veya su seviyelerinin düştüğünü gördü” dedi. Sönmezler durum böyle iken Düzbağ İçme Suyu Projesinin Gaziantep için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

“SUYUMUZU BİRLİKTE KORUYALIM”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.