DR. Uzay Yıldırım İle Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gereken Dogrular

DR. Uzay Yıldırım İle Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gereken Dogrular
DR. Uzay Yıldırım İle Kürtaj Hakkında Bilinmesi Gereken Dogrular

Kürtaj işlemi istenmeyen gebeliklerin, düşük ile sonlanmış gebeliklerin, içeriden parça alınması gereken durumlarda yapılan işlemdir. Kürtaj işlemi yaklaşık 5-10 dakika sürmektedir.Kürtaj işlemi ağrılı bir işlem olmakla birlikte mutlaka anestezi eşliğinde yapılmalıdır. 2 çeşit anestezi uygulanabilmektedir; sedasyon (derin uyku hali-genel) anestezi ve lokal anestezi. Hasta için hangi anestezi tipinin uygun olacağına kendisininde onayı ve bilgisine sunarak doktorumuz Kürtaj Ankara’da Op. Dr. Uzay Yıldırım karar verecektir. Eğer sedasyon anestezi ile yapılacak ise işlem Sedasyon anestezi için midenin boş olması gerekmektedi bu sebeple hastanın mutlaka işleme gelmeden 5 saat öncesi itibariyle su ve sigara yeme içmeyi kesmesi gerekmektedir.

Kürtaj İşlemi Yasal Süreci

Kürtaj işlemini 18 yaşından büyük her kadın kendi rızası ile bu işlemi yaptırabilir. On sekiz yaşından küçük hastalarımızda anne ya da baba refakati ve onayı olmak zorundadır.Evli kadınlar eşlerinin de onayı ile bu işlemi yaptırabilir. Ama evlide olsa her kadın bu işlemi başka başka birinin onayına ihtiyaç olmadan yapılabilmelidir.

Gebe Olduğumu Nasıl Anlarım?

Evde yapılan eczanelerde satılan idrar testi, bir klinik ya da hastanede vereceğiniz kan örneği sonucu gebelik olup olmadığı hakkında size bilgi verir. Bir jinekolog tarafından yapılan ultrason ile muayene sonucu da gebeliğin net haftasını öğrenebilirsiniz.,

Gebelik Haftası Hesaplama

Gebelik haftası hesaplanırken son adetin ilk günü baz alınır. İdrar ve kan tahmini bir hafta verirken, ultrason ile yapılan muayene hafta ile ilgili net sonucu verecektir. Yapılan ultrason ile muayene düzenli adet gören bir kadın için son adet tarihine göre hesaplanan haftadan 8-10 gün az ya da fazla çıkabilir. Bu normaldir.

Kürtaj Sonrası Uyulması Gereken Tıbbı Öneriler;

Kürtaj işlemi sonrası ilk 15 gün ara ara kanamaların ve ağrıların olması durumu normaldir. Her bünye aynı olmadığı için hiç kanama ve ağrı da olmayabilir. İşlem sonrası enfeksiyonel bir durum gelişmemesi için mutlaka uyulması gerekenler;

● İlk 2 hafta ayakta duş alınması gerekmektedir. İşlem bölgesine su, sabun vs ile yıkanmaması, içeriye su kaçmaması gerekmektedir.

● İlk 3 hafta cinsel ilişki yasağı olmaktadır.

● İşlem sonrası size antibiyotik ve ağrı kesici reçete edilecektir. Reçetenizde yazılı olan Antibiyotiğini mutlaka düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki bütün bunlar olası enfeksiyonu en aza indirmek içindir.

İşlem sonrası 3-6 hafta arası regli görmenizi öngörüyoruz. Toplam 6 haftaya kadar adet olmama ihtimaliniz var bu durum gayet normaldir ama 6 haftayı geçen bir süre daha olmadıysanız mutlaka muayene olmanız gerekmektedir.

KAN UYUŞMAZLIĞI İĞNESİ

Kürtaj yaptıran kadının kan grubu negatif eşi / partnerinin kan grubu pozitif olduğu zaman ortaya çıkan duruma rh uygunsuzluğu denilir. Böyle durumlarda ileride doğacak bebeklerde bu gebelikte ki olası kan uyuşmazlığından kaynaklı kalıcı hastalıklara meydan vermemek için işlem sırasında yada işlemden sonra ki 72 saat içerisinde bir de kan uyuşmazlığı iğnesi yapmak gerekir. Bu iğne ileride hamile kalındığında büyük önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki Rh uygunsuzluğu için yapılan bu iğne şu anki gebelik için değil ileride oluşacak gebelik için önemlidir.

Kliniğimizde kürtaj fiyatları;

Kürtaj fiyatları hastanın tıbbi durumuna göre, yaşına göre, işlemin hastanede yapılması gerekliliğine ya da isteğe bağlı ek işlemler yapılmasına göre değişiklik gösterebilir.

İşlem öncesi muayene ve işlem sürecindeki anestezi ve işlem sonrası kontrol dahil olmak üzere nakit olarak;

- 8 haftaya kadar olan gebeliklerde 1500 TL

- 8 - 10 haftaya kadar olan gebeliklerde 1750 TL

olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.