Sonbahar Dekorasyonu ile İçinizi Isıtın

Sonbahar Dekorasyonu ile İçinizi Isıtın
Evlerde geçirilen vakti daha konforlu kılacak, sonbahar estetiği ile içinizi ısıtacak dekorasyon fikirlerine hazır mısınız? Size sonbaharı sevdirecek dekorasyon ipuçlarını evinizde, ofisinizde uygulamayabilirsiniz.

Sıcak Renklerin Huzuru

Sonbahar renkleri denince akla gelen bakır, kahverengi, bej, haki renkleri evde huzurun karşılığı oluyor. Koltuklarınıza alacağınız bej koltuk örtüleri, yeşil yastıklar, bakır rengi objelerle kendinizi huzurun kucağında hissedebilirsiniz. Ortamın dekorasyonunun bir çiftlik evini anımsatması için masif ahşap mobilyalar kullanabilirsiniz.

Sepya Mevsime Merhaba

Dalların sarı yapraklarla dolduğu sonbaharda, ev dekorasyonu yapıyorsanız, yeşil bitkilerin yanı sıra, evinizde hasır sepetlere, dev toprak küplere, kuru dallara da yer verebilirsiniz. Kendi kış bahçenizi oluşturmak için doğru mevsimdesiniz. Eğer kapalı bir balkonunuz varsa, bir köşeyi kış çiçekleriyle, saksılıklarla, dekoratif aksesuarlarla doldurabilirsiniz.

Yün Halılarla Evi Tamamlayın

Yazın serin parkeler, aydınlık fayanslarla geçen günler yerini yün halının sıcaklığına bırakıyor. Sonbaharda yerdeki ince kilimleri, paspasları kaldırarak yerine halılarınızı serebilirsiniz. Özellikle sentetik postlar, şehirde çiftlik atmosferi yaratmanıza yardımcı oluyor.

Battaniye Mevsimi Geldi

Serinleyen havalarda sıcak hissetmek için ekose desenli bir battaniyeyi dekorasyona dahil ederek sonbahara merhaba diyebilirsiniz. Televizyon battaniyelerini odaya yerleştirmekte zorluk çekiyorsanız bir dekoratif merdivenden yardım alabilirsiniz. Merdivenin raflarına asacağınız renk renk battaniyelerle, kışın gelişi için geri sayıma başlayabilirsiniz.

Loş Evler, Sakin Akşamlar

Sonbahar renklerinin enerjisini ışıkla tamamlayabilirsiniz. Varsa şömineyi küçük bir ateşle beslemenin tam zamanı. Odadaki avize ve lambaderlerin ampullerini sarı renk, gün ışığı ampullerle değiştirebilirsiniz. Loş ışıklar, şehrin gri rengini sepyaya boyamaya hazırlanıyor. Tavan aydınlatmalarından vazgeçerek apliklerden, lambaderlerden süzülecek loş ışıklarla akşamı geçirebilirsiniz.

Kiremitin Cazibesini Keşfedin

Kiremitin modası hiç geçmiyor, eğer siz onun çekiciliğini henüz keşfetmediyseniz bu sonbahar onunla tanışabilirsiniz. Evinizin bir duvarını kiremitlerle kaplatarak dekorasyona doğal ve retro bir detay ekleyebilirsiniz. Kiremit duvar kaplamaları, özellikle çalışma odalarında ve mutfaklarda çok güzel duruyor.

Keyif Köşeniz Hazır mı?

Sonbahar; kitapların, kahvenin, keyfin mevsimi... Siz de evlerinizde aksesuarları kullanarak keyif köşeleri hazırlayabilirsiniz. Bir berjer koltuk, bir kitaplık, bir abajur ve battaniye yetiyor. Sıcacık kahvenizi demlediğinizde oradan yağmuru izleyebilir, evde olmanın rahatlığını sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Eğer bir sallanan sandalyeniz veya baba koltuğunuz varsa, onları keyif köşenizin başrolüne getirebilirsiniz.

Kapınızda Sonbahar

Sonbaharın sembolleri olan kuru dallar, kışı çağıran bal kabakları, yapraklar ve kestaneler, kapı süsü olup evinizin girişine yerleşiyor. Sonbaharın olmazsa olmazı kapı süslerini illa dışarıdan almak zorunda değilsiniz. Ailecek geçirdiğiniz bir hafta sonunda kuru dallar, yapraklar, kozalaklar toplayarak sonbahar kapı süsünüzü kendiniz hazırlayabilirsiniz. Birkaç parça tel, bir silikon tabancası ve aksesuarlar, hazırlık için yetiyor. Üzerini vernikleyerek süslerin dayanıklılığını artırabilirsiniz.

Duvarlarınız Boş Kalmasın

Sonbaharın hüznünü silip atacak, sıcacık ışıklarla duvarlarınızı süsleyebilirsiniz. Duvarda asılı çerçevelerinizin, kitaplığınızın veya TV sehpanızın etrafına şerit led ışık dolamayı deneyebilirsiniz. Mum ışığını evlerde daha çok kullanmak da iyi bir seçim oluyor. Alacağınız farklı boylardaki mumları eve yerleştirerek akşamları yakabilir, atmosferi ateşin enerjisiyle yenileyebilirsiniz.

Mutfağınız Sonbahara Hazır mı?

Kışa hazırlığın yapıldığı sonbaharda mutfakların olmazsa olmazı raf raf reçeller, turşular, konserveler, erişteler… Eğer kışa artık günler kala mutfak hazırlıklarını yapmadıysanız elinizi biraz çabuk tutabilirsiniz. Sonbahar evlerinin oda parfümünün mis gibi salça kokusu olduğunu hatırlayarak çocuklarınıza bu güzel anıları bırakabilirsiniz. Büyük cam kavanozlar, küçük ekose kumaşlar, birkaç kurdele ile rafları süsleyecek kavanozları hazırlamak oldukça kolay. Kışın taze yaz sebzelerinin lezzetini hissedebilir, sonbaharı mutfağınızda berekete dönüştürebilirsiniz. Mutfak masasının üstüne mevsimin en güzel meyvelerini, narları dizmeyi de unutmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.