Gaziantep'te harita yeşile döndü

Gaziantep'te harita yeşile döndü
Korona virüs ile mücadelede gelinen süreç ve mücadelenin sonuçları Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına yansıdı.

Korona virüs ile yaklaşık 10 aydır süren mücadelede Gaziantep’in riskli durumu sürekli değişkenlik gösterdi. Korona virüs ile mücadelede riskli ilk 5 il arasına giren, sonrasında alınan tedbirler ışığında normale dönen Gaziantep’in mücadele süreci Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yer alan risk haritasına da yansıdı. 5 Aralık tarihinde neredeyse yeşil alanı bulunmayan ve yüksek riskli bölgelerin yoğunlukta olduğu kent genelinde, Ocak ayı itibariyle kırmızı bölgeler tamamen yeşile döndü.
TEDBİRLER İŞE YARADI
4 Aralık tarihinde başlayarak her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ve hafta içi uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile vatandaşların açık ve kapalı alanlarda toplu halde bulunmaları ve bulaş riskinin artmasının önüne geçildi. Gaziantep’te vaka sayısı yüzde 70 civarında düşerken, günlük vefat sayısınında düşmesi dikkat çekti.
Hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 60’lara, yoğun bakım ünitesi doluluk orantıları ise yüzde 73’lere kadar düşen Gaziantep’te 14 Ocak tarihi itibariyle ilk aşılama işleminin başlanması ile bahar aylarında yasakların tamamen kalkacağı hayatın yeni normale döneceği ğmit ediliyor. Alınan tedbirler ile birlikte vatandaşlar evlerinde izole olmayı sürdürürken, vaka sayılarındaki azalmalar da hem haritada hem hastanelerdeki boş yatak kontenjanlarında kendini gösterdi. Riskli şehirler arasından çıkan Gaziantep’e yılbaşında gelen yabancı turistler de kentte tüm önlemlerin alındığını ve kenti ziyaret edecek olan turistlerin de kuşku duymadan gelebileceğini göstermiş oldu.

İşte 14 Ocak tarihli risk haritasının 23 Kasım ve 5 Aralık 2020 tarihli harita ile karşılaştırması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.