Maşallah... Şahinbey Organizede Sanayici patlaması..

Maşallah... Şahinbey Organizede Sanayici patlaması..
Gaziantep 5 Organize Sanayi Bölgesi’nde 1500 yatırımcıya hizmet verirken, müteşebbis ruha sahip olan Gaziantepliler, Şahinbey Lohan Organize Sanayi Bölgesi için adeta başvuru yağmuru yaparak, yaklaşık 30 ile 35 bin dolayında olduğu öğrenilirken, Gaziantep’in böylece sanayici ve müteşebbis kaynadığını bir kez daha ispatladığı belirtildi.

CENGİZ ŞİMŞEK ŞAHİNBEY ORGANİZE SANAYİ’NİNDE BAŞKANI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgelerinin 1 ve 2 hariç 3-4-5. Organize Sanayi Bölgelerinin kuruluşlarında büyük emeği olan Cengiz Şimşek, aynı zamanda 17 Milyon Metre’ye kurulacak olan Şahinbey Organize Sanayi Başkanlığını da yürütmesine karar verildiği kaydedildi. Aynı zamanda, Gaziantep Organize Sanayi’nin şu an mevcut yönetimi ve müteşebbisi Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nin de yönetenler olacağı bildirildi.

50 YILDA 5 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Gaziantep’te ilk Organize Sanayi Bölgesi 1969 yılında Burç beldesine kurulduğu ancak daha sonra Gaziantep Başpınar bölgesine karar verilerek, ilk sanayi bölgesi böyle oluştuğu söylenirken, her 10 yılda bir Gaziantep’te bir sanayi bölgesi kurulduğu açıklandı. Gaziantep’te bir sanayi bölgesinin oluşması ve hizmete girmesi için 10 yıllık bir yol haritasının gerektiği vurgulandı.

ŞAHİNBEY ORGANİZE SANAYİ DOĞRU BİR DÜŞÜNCE

Gaziantep sınırları içerisinde 17 Milyon Metreye kurulacak olan Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Lohan bölgesindeki köyleri kapsarken, aynı zamanda Burç beldesininde önemli bir konuma sahip olacağı belirtilirken, Şahinbey Organize Sanayi ile İskenderun limanı da tünellerin hizmete girmesiyle birlikte 80 kilometreye düşeceği, böylece Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi dünyanın ve Türkiye’nin ihracat kapısı olacağı ileri sürüldü.

100 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Gaziantep’teki 5 Organize Sanayi bölgesinde toplam 250 bin kişiye istihdam sağlanırken, yeni kuralacak ve 10 yıl sürede hizmete girecek olan Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nde de tahmini rakamlara göre 100 bin kişinin çalışacağı planlandığı öne sürüldü.

Şahinbey OSB için rekor başvuru

Şahinbey ilçesi sınırlıları içinde yer alan ve Kilis Polateli OSB’ne çok yakın mesafede bulunan Cevizli Mahallesi, Çimenli Mahallesi ve Mülk Mahallesinde 17 milyon metrekare alan üzerine kurulması planlanan Şahinbey OSB için 13 kat fazla yer talebinde bulunulduğu öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, 17 Milyon metrekare alana kurulacak Şahinbey OSB için 1680 firmadan 13 kat talep geldiğini duyurdu.

Vali Gül, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; “17 Milyon M2 alana kurulacak Şahinbey OSB için 1680 firmadan 13 kat talep geldi. Gaziantep’in müteşebbis ruhu bizi yanıltmadı.Bu süreci hep birlikte en kısa sürede tamamlayıp şehrimizin önünü açacağız. Gaziantep Üretiyor Türkiye Büyüyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.