Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nden Model Fabrika’ya Teknik Gezi

Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nden Model Fabrika’ya Teknik Gezi
Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nden Model Fabrika’ya Teknik Gezi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Aykut Kocalar ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ne (Model Fabrika) teknik gezi düzenledi.

GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak, GSO Teknik Danışmanlık Hizmetleri Müdürü Veysel Çelebi ile Model Fabrika Eğitim Direktörü Yusuf Diler heyete, Model Fabrika’nın kuruluş süreci, yapılan çalışmalar ve üretimde verimliliğin artırılması amacıyla izlenen yol haritası hakkında bilgiler verdi.

BAŞAR KÜÇÜKPARMAK: “MODEL FABRİKA, GAZİANTEP İÇİN VİZYON PROJEDİR”

GSO Yönetim Kurulu Üyesi Başar Küçükparmak, Model Fabrika’nın üretimde verimliliğin artırılması konusunda uygulamalı bir eğitim merkezi olduğunu, verimliliğin nasıl sağlandığını katılımcılara öğrettiklerini söyledi.

Küçükparmak, “Hem uygulamalı hem de firmaların talebine göre öğren-dönüş programları uyguluyoruz. Bu şekilde üretim sürecini birebir analiz ederek yerinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu proje, Gaziantep için vizyon bir projedir” dedi.

Model Fabrika’nın firmalarda ciddi bir hareket oluşturacağını kaydeden Küçükparmak, “Firmalarız proje ile bu konuda verimli çalışacak personel ihtiyacı duyacaklar. Yeni iş hayatına giren üyelerimiz ve yeni iş kurmak isteyenler buradan alacakları eğitimlerle önemli avantajlara sahip olacaklar. Bu anlamda halihazırda sadece firmalar için üretimde verimlilik eğitimi veren bir merkez gibi görünsek de makina, endüstri, elektrik-elektronik ve tekstil mühendislerine de çeşitli programlarla eğitimler vererek hem firmaların hem de meslektaşlarımızın bu konuda farkındalıklarının artırılacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

AYKUT KOCALAR: “MODEL FABRİKA’DAN MAKSİMUM SEVİYEDE İSTİFADE ETMESİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Model Fabrika’nın Gaziantep sanayisi için çok önemli bir kez olduğunu söyleyen TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Aykut Kocalar ise şunları kaydetti:

“Model Fabrika, meslek disiplinimiz açısından çok önemli kıvılcımlar yapacak. Meslektaşlarımızın Model Fabrika ile daha fazla yetkinliğe kavuşacağına inanıyoruz. Sanayicimizi de buna inandırırsak önümüzde yol alabileceğimiz çok ciddi mesafeler olduğunu görüyoruz. Burası meslektaşlarımıza inanılmaz değer katacak. Bu tesisten herkesin sonuna kadar istifade etmesini sağlamamız gerekir. Makina Mühendisleri Odası olarak üyelerimizin maksimum şekilde istifade etmesi için önümüzdeki günlerde bazı programlar gerçekleştireceğiz. Ev sahipliğiniz ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.