Lazerle Leke Tedavisi Nedir?

Lazerle Leke Tedavisi Nedir?
Ortalama 15-20 dakikalık bir süre içerisinde cilde enjekte edilen melanin pigmenti sayesinde 1-2 hafta içerisinde cilt lekelerinden tamamen kurtulmak mümkün olabiliyor.

Cildimize ten rengini veren melanin pigmentleri bulunmaktadır. Melanin pigmentleri zaman içerisinde deforme olduğu zaman cilt renginde koyulaşma meydana gelir. Cilt rengindeki bu koyulaşmayı giderebilmek için ise lazerle ile cilde melanin pigmenti enjekte edilmektedir. Enjekte edilen melanin pigmenti zaman içerisinde ciltte oluşmuş olan koyu renklerin eski rengine dönüşmesini sağlamaktadır.

Lazerle Leke Tedavisinin Adımları

Lazerle leke tedavisi özellikle ciltte büyük leke, yara izi gibi sorun olanların sıklıkla başvurduğu bir estetik işlemdir. Lazerle leke tedavisi işleminde herhangi bir kesi veya ağrı acı oluşturacak bir adım uygulanmamaktadır. Bu işlem yapılır iken cildin eski rengine kavuşması sağlanacak şekilde seans uygulanmaktadır. Uygulanacak olan seanslar ciltte bulunan lekenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Lazerle leke tedavisi işleminin belirlenmiş herhangi ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Lazerle Leke Tedavisi Yöntemleri

Leke tedavilerinde lazer kullanımı işlemin ayakta yapılmasını sağlamaktadır. Ortalama 15-20 dakikalık bir süre içerisinde cilde enjekte edilen melanin pigmenti sayesinde 1-2 hafta içerisinde cilt lekelerinden tamamen kurtulmanız mümkündür. İşlemin ardından lekelerde ekstra koyulaşma görmeniz normaldir. Bu koyulaşmanın ardından leke rengi bir hafta içerisinde eski haline döner bir süre sonra ise yok olur. Vücuda enjekte edilen melanin pigmentinin fazlası ise zamanla vücuttan atılır. Lazer leke tedavisi herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtiliyor.

Lazerle Leke Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazerle yapılan pek çok işlemde olduğu gibi lazerle leke tedavisi işlemi sonrasında da güneş ışığına maruz kalmamak için dikkat edilmesi gerekmektedir. Lazerle vücudun içerisine gönderilmiş olan melanin pigmentinin gerekli yerde işlemini tamamlayabilmesi için güneş ışığı ile temas etmemesi önerilen ilk bilgiler arasındadır. Bunun dışında kişiler normal hayatlarına devam edebilirler.

Dudak Dolgusu Nedir?

İnsanlar dış görünüşlerinden memnun olamayabiliyorlar. Bazen doğuştan gelen sorunlar bazen ise herhangi bir kaza sonucu ortaya çıkan durumlar kişileri zaman içerisinde ciddi manada rahatsız etmektedir. Dudak estetiği konusu da tam bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişi dudaklarının ince olmasından rahatsız olmaktadır. Dudak dolgusu işlemi yaptırarak daha dolgun dudaklara sahip olup daha hoş görüneceklerini düşünüyorlar. Son dönemlerde dudak dolgusu işlemi oldukça revaçtadır. Dudağın içerisine enjekte edilen maddeler ile dolgun dudaklar elde etmek mümkündür.

Dudak Dolgusu Nasıl yapılır?

Uzman olan hekiminiz ile görüşerek dudak dolgusu işleminin ayrıntılarına karar vermeniz gerekiyor. Dudak dolgusu ülkemizde 3 farklı yöntem ile yapılmaktadır. Yağ enjeksiyonu, protez dudak ve hiyalüronik asit enjeksiyonu bu yöntemlerdendir. Dünyada ve Türkiye’de her ne kadar 3 tane dudak dolgusu yöntemi olsa bile hiyalüronik asit enjeksiyonu en fazla tercih edilen yöntemdir.

Vücudun içerisinde bulunan hiyalüronik asidin vücudun doğal haline zarar vermeyeceği göz önünde bulundurulur ise dudak dolgusu işleminde tercih edilmesinin önemli nedeninin bu olduğunu da öngörülebilir. Dudak dolgusu işlemi ortalama 6ay veya 1 yıl içerisinde etkisini sürdürmektedir. Daha sonrasında bu dolgu halinin devam etmesini istiyor iseniz işlemi tekrar ettirmeniz gerekmektedir.

Medikal Cilt Bakımı Kimlere Uygulanır?

Cilt bakımını düzenli aralıklarla yapmak cildin daha genç diri ve bakımlı gözükmesi için oldukça önemlidir. Medikal cilt bakımı da bu yönden en fazla tercih edilen işlemler arasındadır. Medikal cilt bakımı yapılmadan önce cildin tamamen arındırılması işlemi gerçekleştirilir.

Cildin üzerindeki ölü hücreler temizlenir var ise makyaj atıkları temizlenir. Daha sonrasında buhar sistemi ile cilt gözeneklerinin açılması sağlanır. Açılan cilt gözeneklerinden akne siyah nokta gibi birçok madde derinlemesine uzaklaştırılır. Daha sonra derin dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilir. Medikal cilt bakımının son adımı olarak ise cilde koruyucu maskeler uygulanır.

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları

Yapılacak olan medikal cilt bakımı işleminin içeriği yapılmış olduğu merkezler gibi pek çok faktör fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Cildinizin daha temiz ve güzel gözükmesi için medikal cilt bakımı düzenli aralıklarla yaptırmanız önerilmektedir. Merkezlerin ise muhakkak güvenilir yerler olmasına dikkat etmeniz cilt sağlığınız için oldukça önemli bir adımdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.