Gaziantep Merkez Yine Dahil Edilmedi! Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri İçin Mücbir sebep süresi uzatıldı

Gaziantep Merkez Yine Dahil Edilmedi! Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri İçin Mücbir sebep süresi uzatıldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep halinin süresi 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 2023 hesap dönemine ait "kurumlar vergisi" beyannamelerinin verilme süresi ile vergilerin ödeme süresi 6 Mayıs'a kadar uzatıldı. Aynı şekilde, 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin teslim süresi de 6 Mayıs'a kadar uzatıldı.

30 Nisan'a kadar oluşturulması gereken e-Defterlerin oluşturulma, imzalanma süresi ve Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken "elektronik defter beratları" da 10 Mayıs'a kadar yüklenebilecek.

Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan'da sona erecek olan mücbir sebep hali, "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Bu süre uzatımıyla birlikte, deprem bölgelerindeki işletmeler ve mükellefler için vergi beyan ve ödeme süreleri esneklik kazanmış oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.