Mesto ve Alt Yapı!

Mesto ve Alt Yapı!
Mesto ve Alt Yapı!

Adı Mustafa Okçu.
Lakabı Mesto.
Kozaklı mahallesinden. Gazispor kökenli. Çocukluğu futbol topu peşinden geçmiş. Daha sonra mahalli arabacılar takımı amatör Gazispor'da oynamış. İyi bir santrofor ve golcü.
Futbol uğruna okula gitmemiş ve hayatını futbol topuna adamış. Futbolu bıraktıktan sonra Gaziantepspor amatör takımının başına geçmiş.
O zamanlarda şimdiki gibi alt yapı ve alt alta sıralanan takımlar yok. İmkanlar yok, malzeme yok, yemek yok, duş yok, sıcak su yok. Antreman Kavaklıktaki toprak iki sahada, çamurlar, tozlar içerisinde soyunma odası Kavaklıkta 100 metre kare bir garaj, antreman bitiminde duş Kavaklıkta dere, yemek ciğerci mamet amminin kavurması, malzemeler herkese zimmetli ve evinde yıkayıp getirecek.
Bu takımın alt yapısı nasıl oluşur. Mesto okul, mahalli, amatör maçları izler, ismini yazamaz not ettirir. Sonra okullardan, mahalli, amatör takımlardan bunları toplar ve eğitir.
İlk dersi futbol değil, davranış bilimleridir.
Merhaba, günaydın demeyi, selam vermeyi, arkadaş, aile ilişkilerini, yemekte nasıl davranılmasını, sahada centilmen, fair play öğretir. Sonra sahaya çıkartırdı.
1983 yılında unutulmaz efsanevi Gaziantepspor genç takımının yaratıcısıydı.
Kaleciler İsmet, yusuf, Ali Güneş, Ali Doğan, Ömer kılın, Ayhan, rahmetli rıza, Erol Azgın, Bünyamin Süral, Ali Doğan, panter zafer, Mustafa kalender ve niceleri.
O zamanlar Kâmil Ocak Stadyumunda genç takım maçları a takımından önce oynanır ve trübünler bu gençleri izlemek için dört saat önceden dolardı.
O zaman ki Gaziantepspor takımında Mesto 'nun yani ilkokulu bitirememiş adamın yetiştirdiği 14 tane Gaziantepli genç çocuk vardı.
Şimdi mi ?
Beş yıldızlı tesisler, beş yıldızlı sahalar, yemekler, malzemeler, uçaklar, otobüsler, primler, maaşlar her şey var.
Ama son 15 yıldır bir tane ürettikleri futbolcu yok.
Son dört yıldır a takımda dört dakika oynayan genç yok.
Çünkü idealist yok.
Çünkü amatör ruh yok.
Çünkü işi bilen yok.
Çünkü hayatını bu şehrin takımına adayacak bir yapı yok
Bir ilkokulu bitirmemiş adamın yaptığının % 1'ni dahi yapamıyorsanız, gidin kardeşim istifa denen bir müessese var. İlla kovulmanızmı lazım.
Vallahide billahide bu kadar imkanlara rağmen sizler orada durdukça rahmetli Mesto, Mustafa Alber, Ciğerci mamet amminin kemikleri sızlıyordur.
Aslında onlarla birlikte antep futbolu ve çocuklarıda ölmüş.
Mekanları cennet olsun inşallah.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.