Araban'da tarım ürünleri incelendi

Araban'da tarım ürünleri incelendi
Araban'da tarım ürünleri incelendi

Gaziantep'inAraban ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, Arabanilçesinde, yaşanan aşırı rüzgar ve zirai donun ardından hububat ekili alanlar, Antep fıstığı, meyve ve zeytin bahçeleri ile üzüm bağlarında incelemelerde bulundu.

Hasan Altun, gazetecilere, tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Arabanilçe kırsalınınönceki gün meydana gelen aşırı rüzgar ve zirai don hadisesinden etkilenip etkilenmediğini yerinde görüp incelemek için Araban Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kerim Yavuz ilehububat ekili alanlar ve ilçe kırsalındaki Antepfıstığı, badem, meyve ve zeytin bahçelerinde yaptıkları incelemeye işaret etti.

Altun, "İlçede etkili olan aşırı rüzgar ve zirai donun tarım ürünlerimize zarar vermediğini tespit ettik. İlçe genelindeki tarım ürünlerimiz normal gelişimini sürdürüyor. Bu yılTürkiye'nin en kaliteli makarnalık sert buğdayı ve sarımsağının yetiştiği Araban Ovası'ndaki ve ilçe kırsalındaki tüm tarım ürünlerinin hasat döneminde yüksek rekolte bekliyoruz inşallah." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.