Göz Kapağı Ameliyatı

Göz Kapağı Ameliyatı

Blefaroplasti ya da yaygın adıyla göz kapağı gençleştirme cerrahisi, sarkan cilt ve fazla kas dokusunu almak, ayrıca göz etrafındaki deriyi sıkılaştırmak için okuloplastik cerrahi alanında tecrübeli hekimler tarafından uygulanan spesifik cerrahi yöntemler bütünüdür diye belirten Gaziantep Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Can Pamukcu, “Hem alt hem de üst göz kapaklarını kapsar. Zamanla, yaşın ve yerçekiminin doğal etkisiyle genetik etkenler veya çevre şartları sebebi ile göz çevresinde sarkmalar ve gevşemeler görülebilir. Gözlerdeki kırışıklıklar, renk değişimleri, torbalanma ve sarkan cilt ve yaşlanmanın kaçınılmaz sonuçları olarak ortaya çıkar. Ancak dış etkenler ve yaşam biçimi de cildin yaşlanma hızını etkileyebilir.” diye ifade etti.

Göz Estetiği Ameliyatı İçin İdeal Yaş Nedir?

Göz estetiğinin genellikle 35 yaşından sonra yaşlanma belirtilerinin göz kapaklarında daha belirgin hale gelmeye başlamasıyla birlikte birçok kişi tarafından tercih edildiğini aktaran Op. Dr. Can Pamukcu, “Bununla birlikte, bu operasyon yalnızca estetik endişeler için değil, aynı zamanda tıbbi nedenlerle de gerçekleştirilebilir ve bu nedenle her yaş grubundan insan için uygun olabilir.

Bu durumdan ötürü, göz kapağı estetiği ameliyatı için kesin bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu müdahale, yaşlanmanın sürekli etkilerini tamamen ortadan kaldıramasa da, sonuçları genellikle 10-15 yıl kadar sürer. Cerrahi müdahale sonrası, kişinin yüzündeki yorgun görünüm, daha enerjik ve genç bir ifadeyle değiştirilir.” dedi.

Göz Kapağı Ameliyatı Ne Kadar Sürmektedir?

Göz kapağı ameliyatı sürecinde, müdahale yapılacak bölge detaylı bir şekilde incelenir ve elde edilmek istenen sonuç doğrultusunda işaretlemeler yapıldığını söyleyen Op. Dr. Can Pamukcu, “Anesteziyle uyuşturulan hastanın göz kapağında, bu işaretlere uygun olarak cerrahi kesikler atılır. İşaretlemenin doğru yapılması, ameliyat sonrası oluşacak izlerin minimumda tutulması için kritiktir. Göz kapağı ameliyatı süresi, hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak 60 ila 150 dakika arasında değişebilir.” dedi.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Nasıl Gerçekleştirilir?

Op. Dr. Can Pamukcu, “Göz kapağı estetiği ameliyatı gerçekleştirilecek hastada, cerrahın işaretlediği bölgelerde kesikler açılır. Üst göz kapağında doğal kıvrım bölgeleri, alt kapağa ise genellikle kirpiklerin altı ya da göz kapağının iç kısmı tercih edilir.

Bu kesikler aracılığıyla, gerektiğinde doku veya yağ çıkarma, çökmüş alanları doldurma, fıtıkların düzeltilmesi veya torbaların alınması gibi işlemler titizlikle gerçekleştirilir. Daha sonra kesikler, estetik dikiş teknikleriyle kapatılarak operasyon tamamlanır.

Operasyon başarılı bir şekilde tamamlandığında, hasta dinlenme odasına alınarak 30 dakika ila 1 saat gözetim altında tutulur.

Sonrasında günlük olarak fotoğraf ile yakından takip edilen hastanın kontrol zamanı genellikle 7. günde yapılmaktadır. İyileşme genellikle 10 günde olmaktadır. 10. günde dikişleri alarak hastamız sosyal hayatına geri dönmektedir.” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.