Gaziantep'te Okullarda Grip Ve Soğuk Algınlığı Vakaları Arttı... Uzmanlar Uyarıyor

Gaziantep'te Okullarda Grip Ve Soğuk Algınlığı Vakaları Arttı... Uzmanlar Uyarıyor
Gaziantep'te hastane acilleri grip ve soğuk algınlığı vakkalarıyla dolup taşıyor... Gaziantep'te okulların açılmasıyla birlikte bir çok öğrencide Nezle, grip, ateş, kur öksürük, ishal gibi belirtiler görülürken Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, kış aylarının yaklaşmasıyla beraber üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını söyleyerek, "Özellikle hasta olan çocuklarımızın okula gönderilmemesi konusunda özel bir çaba harcamamız gerekiyor" dedi.

Gaziantep'te okullar 3 hafta önce açıldı ama Gaziantep'te hastalanan çocuk sayısında artış yaşanıyor. Gaziantep'te son zamanlarda aciller ve poliklinikler hasta çocuklarla doldu. Nezle, grip, ateş, ishal hepsi birbirine karışırken çocuklarda genel şikayet olarak geçmeyen öksürük, karın ağrısı ve ateş görüldüğü aktarıldı.

HASTA ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN

Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla beraber kapalı alanlarda vakit geçirmenin arttığını kaydeden Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu belirtti. Toker, "Kış ayları yaklaştıkça kapalı alanda vakit geçirmeye daha çok başlayacağız. Özellikle okullar açıldı ve çocuklar kendi özel hijyenlerini gerçekleştiremedikleri için üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok açıklar. Üst solunum yolu enfeksiyonu çok çeşitli virüslerle olabiliyor. İnfluenza virüsünün aşısını olabiliyoruz ama bunun dışında farklı virüslerde var. Bunun için okulda kapalı ortamlarda, kapalı yerlerde yine temizliğe ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hasta olan çocuklarımızın okula gönderilmemesi konusunda özel bir çaba harcamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KORONA VİRÜS VARYANTLARI DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde korona virüs için yeni varyantların söz konusu olduğunu kaydeden Toker, "Şuan için ülkemizde yaygın olarak görülen bir varyant türü değil. Ancak önümüzdeki ekim ve kasım aylarında bu varyant ile karşılaşma imkanımız var. Şu an içinde nasıl seyredeceğini bilmiyoruz. Belki de hafif bir şekilde atlatılacaktır ama özellikle çocuklarımızı ve risk grubundaki yaşlılarımızı hasta olan diğer kişiler ile görüştürmeden önce dikkat etmemiz lazım" dedi.

VELİLERDE UYARIYOR

Çocuğun eve getirdiği hastalıktan kardeşleri hatta anne ve babaları bile nasiplerini aldı.Bir anne veli, sınıf Whatsapp grubunda "Merhaba arkadaşlar ya sizden rica ediyorum. Lütfen hasta çocuklarınızı okula göndermeyin" diyerek tepki gösterdi. Bir başka veli ise okulların açılmasıyla salgın hastalıkların arttığından bahsetti.

"İKİNCİ GÜN HASTALANDILAR"
Bir başka veli ise şunları ifade etti:

"Okula başlar başlamaz ikinci gün hastalandılar. Bir 10 gün kadar neredeyse başladı, gönderemedim okula. Bu sefer de derslerinden geri kalmaya başladı, endişe ediyorum. Ateş ve karın ağrısıyla başladı. Doktora getirdim ilaç başladık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.