Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden önemli başarı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden önemli başarı
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Tıp Programı, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanacak diploma programları arasında yer almaya hak kazandı.

İstihdam piyasasında yüksek nitelikleri ve kaliteyi ifade eden Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi TYÇ logosu bu yıl ilk kez diploma ve mezuniyet belgelerinde kullanılacak. Bu alandaki tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan GAÜN Tıp Fakültesi, Türkiye genelinde logoyu kullanabilecek üniversiteler arasında yer aldı.

TYÇ Kurulu, ilgili tüm teknik çalışmaları yürütmek ve yeterliliklerin kalite güvencesini sağlamak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu koordinasyonluğunda Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere işçi ve işveren sendikaları, meslek örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşuyor.

TYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanan, ilk, orta ve yükseköğretim dahil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.