Gaziantep'te Öğretmene Silah Çeken Müdüre Ödül! Şikayet Edene Sürgün Gibi Ceza

Gaziantep'te Öğretmene Silah Çeken Müdüre Ödül! Şikayet Edene Sürgün Gibi Ceza
Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde bulunan 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürü, adeta suç makinesi çıktı.

Halk Tv'de yer alan habere göre, Gaziantep'te 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu’nun eski müdürü Mustafa Yıldırım hakkında okulun 17 öğretmene mobbing yaptığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayeti okulun Müdür Yardımcısı Hüseyin Alökmen yaptı. Şikâyetin ardından MEB müfettişleri okula geldi. Müfettişlerin öğretmenlerden aldığı ifade de Müdür Mustafa Yıldırım’ın, bir öğretmeni baskıdan dolayı ağlattığını ve iddia etti. Diğer öğretmenler de müfettişlere baskı gördüklerini belirtse bile müfettişler, mobbing olarak değerlendirmedi. Müfettiş notunda ‘Amirin maiyetindeki personele kötü muamelede bulunduğu kanaatine vardık’ denildi ve müdüre sadece kınama cezası verildi.

Din Öğretmenine çirkin davranış

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni’ne okul müdürü, kadın olduğu gerekçesiyle, regl gününü bahane ederek derslere girmemesi gerektiğini belirtti. Müdür, adın Din Kültürü Öğretmenine ‘özel durumu kuran okutmaya müsait değil’ demesi ise müfettişler tarafından sadece uyarı cezasına uygun görüldü.


Öğretmene silah çekti

Okuldaki bir öğretmen, yaşadığı stres ve baskıya dayanamadıktan sonra Mustafa Yıldırım ile konuşmaya karar veriyor. Yıldırım ile konuşan öğretmene, Yıldırım, silah çekerek, “Bir sıkıntı mı var hocam” dediği ve Yıldırım’ın, okula silahla gelmesine idari yönden ceza verildi. Ancak müfettişler, raporda ‘adli yönden herhangi bir yaptırıma gerek yoktur’ dedi. Müfettişler, Gerekçe olarak ise silahın, Müdür Mustafa Yıldırım’ın babasının ruhsatlı silahı olduğu, müdürün kendisi hakkında değil babası hakkında kamu davasının açılması gerektiği kanaatine vardı.

Yıldırım'ın suç listesi

Müdür Mustafa Yıldırım’ın müfettiş tutanaklarında yer alan suçlarından bazıları da yaz tatillerinde okula gelmeme, Kantin ihalesine katılmama, Okul aile birliği hesabının gelir giderinin tutulmaması. Müfettişler bu sebeplerden dolayı müdüre, kınama ve para cezası verdi. Ancak Müdür Yıldırım, okulun temizlik malzemelerini sattı. Bu satış da müfettiş tutanaklarında yer aldı. Bu olayda da Yıldırım, sadece para cezası ile cezalandırıldı. Okul Müdürü, geçirdiği bu soruşturmadan sonra mesleğe Gaziantep’te bulunan 25 Aralık Ortaokulu’nda devam etti. Yıldırım bu yaz tayin isteyip Bağlarbaşı Anadolu lisesine gitti.


Müdürü şikâyet etti, cezayı aldı

Bütün bu olayları ilk olarak Müdür yardımcılığı görevindeki Hüseyin Alökmen, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve CİMER’e başvuruda bulunarak gündeme getirdi. Ancak, Müdür, Mustafa Yıldırım’ı şikâyet eden Alökmen, içkili fotoğraflar paylaştığı ve müdüre karşı hâl ve hareketleriyle saygısız davrandığı gerekçeleriyle müdür yardımcılığı görevinden alınarak 23 Nisan Ortaokuluna Türkçe öğretmeni olarak görevlendirildi.

https://halktv.com.tr/gundem/ogretmene-silah-ceken-imam-hatip-mudurune-odul- gibi-ceza-764231h

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.