Borsa'da yabancı yatırımcılara kazandıran Türk firmaları!

Borsa'da yabancı yatırımcılara kazandıran Türk firmaları!
Geçen günlerde yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilen Türk firmaları belli oldu. İşte, yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve en çok sattığı 20 Türk hissesi

Geçen günlerde yabancı yatırımcılar tarafından en çok hisse alım ve satım yapılan firmalar belli oldu. 17 Ağustos tarihi baz alınarak hazırlanan listede yabancıların en çok tercih ettiği hisse ASTOR oldu.  Buna karşılık, yabancıların en çok elden çıkardığı hisse ise IPEKE oldu.

Yabancı yatırımcıların 17 Ağustos Perşembe günü hangi hisselerde alım-satım yaptığına dair günlük bir liste Gedik Yatırım analistleri tarafından yayımlandı. Listeye göre, günlük işlem hacmine göre en çok alım yapılan hisse Astor Enerji T.A.Ş hissesi oldu. En çok satım yapılan hisse ise İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. hissesi oldu.

Yabancı Yatırımcı En Çok Hangi Hisselerde Alım Yaptı?

En çok alım yapılan hisseler şöyle:

ASTOR
VESBE
GESAN
KRDMD
ALFAS
KONTR
SMRTG
EREGL
MGROS
TAVHL

Yabancı Yatırımcı En Çok Hangi Hisselerde Satış Yaptı?

En çok satış yapılan hisseler şöyle:

IPEKE
ASUZU
PENTA
EUREN
PETKM
ARCLK
GENIL
ALARK
CIMSA
ASELS

Hisse senetlerine yatırım yaparken, yabancı payındaki değişimlerin yanı sıra, şirketin mali durumu, sektörel gelişmeler ve ortaklık yapısı gibi diğer faktörleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Bu faktörler yatırım kararlarını etkileyebilir. Yabancı payındaki değişimler ise sadece bir ipucu olarak kullanılmalıdır. Böylece daha akıllıca bir yatırım yapılabilir.

Kaynak: https://www.halkaarz.net/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.