Gaziantep ve ABDÜLKADİR KONUKOĞLU! Türkiye ve Gaziantep ASCE'yi KONUŞUYOR!

Gaziantep ve ABDÜLKADİR KONUKOĞLU! Türkiye ve Gaziantep ASCE'yi KONUŞUYOR!
Gaziantep'in Dünyaca tanınan SANKO Holding Onursal Başkanı ve ASCE GYO Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, “Gönlü ile gitmeyeni teneke ile kovarlar… Bu yüzden 65 yaş sınırı koyduk. Uyuyoruz buna… Ama bizim emekli olup evde oturacak halimiz yok. Yıllarca sabah altıda işe gittik. Gece yarısı eve döndük. Tatili bilmeyiz. Böyle çalıştık. Bu yüzden dünyayı dolaşalım, gezelim tozalım bize çok uymaz. Bu yüzden yeni bir iş arayışına girdik. Gayrimenkul işi böyle çıktı.c

SANKO Holding Onursal Başkanı ve ASCE GYO Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, ASCE GYO’nun kuruluşu ve halka arz serüvenini anlattı.

SEKTÖRÜN ÖNCESİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

2010 yılında kurulan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının 27-28 Temmuz tarihleri arasında halka arz edildiğini ve 3 Ağustos tarihi itibariyle ise Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığını anlatan Konukoğlu, “Burada çok titiz davrandık, çünkü binlerce ortağımız oldu. Hayatımızda en çok dikkat ettiğimiz şey kul hakkı. Bugüne kadar aile şirketindeydik. Şimdi adına bile bilmediğimiz ortaklarımız var. Neden onların hakkıyla öbür dünyaya gidelim. Fark yaratan, örnek gösterilen projelere imza atmak ve sektörün öncüsü olmak vizyonuyla yola çıktık. Yaptığımız her işte daima bizi farklı kılan, başarımızın temelini oluşturan tam da budur. Yapılarımızın harcında bu anlayış; güven veren deneyim ve başarma tutkusu var. Şimdi aynı anlayışla, geleceğin harcını da karıyoruz.’’

GELECEĞİN HARCINI GÜVENLE KARIYORUZ

Geçmişten gelen bir inşaat deneyimlerinin olduğunu söyleyen Konukoğlu, “SANKO Holding’te 1970 yılından bu yana fabrika binaları, baraj, HES ve benzeri enerji yatırımları, AVM, SANKO Üniversitesi Hastanesi, bağışladığımız okullar ve camiler dahil olmak üzere yürütücüsü olduğumuz veya denetimini yaptığımız inşaat deneyimimiz bulunuyordu. Bu inşaatların hemen hemen tamamının içerisinde yer aldım. 2010 yılında kurduğumuz ASCE ile konut alanında da sanayicilikteki titizliğimi korudum. ASCE ile ilk olarak 10 yıl önce Gaziantep’e lüks ve konforlu site anlayışı getirdik. Gaziantep’in yanı sıra Ankara, İstanbul ve Sakarya’daki arsa yatırımlarımızı da değerlendirmek üzere çalışmaya başladık. 2023’te ASCE’yi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına dönüştürdük. Tamamladığımız çok sayıda konut ve iş yerinin yanı sıra projelendirmeyi planladığımız yüzbinlerce metrekare inşaat alanımız bulunuyor. Her projede deneyimi, teknolojiyi, çevreye ve insana saygıyı harmanlayan ASCE GYO ile geleceğin harcını güvenle karıyoruz.”

GÜÇLÜ BİR ÖZ VARLIĞA SAHİP

‘’ASCE GYO geniş gayrimenkul portföyünün yanında güçlü bir öz varlığa sahip. Bu yanıyla sektördeki pek çok firmadan ayrışıyoruz. Özkaynak toplamımız 6,5 milyar TL’nin üzerinde tespit edilmiştir. Toplam portföy değerimiz yaklaşık 9 milyar TL’dir. Portföyümüzde yer alan arsa ve arazilerimizin 1 milyon 075 bin 192 metrekaresi Gaziantep’te, 45 bin 124 metrekaresi Ankara Sincan’da, 107 bin 369 metrekaresi İstanbul Başakşehir’de, 42 bin 972 metrekaresi ise Sakarya Hendek’te olmak üzere toplam 1 milyon 273 bin 157 metrekare arsa ve arazimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

HALKA ARZ EDİLDİ

Açıklamalarını sürdüren Konukoğlu, “ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın halka arzı, Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ tarafından gerçekleştirildi. Şirket, her biri 1 TL nominal değerde 165 milyon payı halka arz edildi ve halka açıklık oranı yüzde 25,04 oldu. Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleriyle gerçekleştirilen ASCE GYO halka arzında 99 milyon TL nominal değerli kısım sermaye artırımı, 66 milyon nominal değerli kısım ise Abdulkadir Konukoğlu payından satışla toplam 165 milyon TL’lik payın, yüzde 80’i yurt içi bireysel, yüzde 20’si yurt içi kurumsal yatırımcı şeklinde olarak gerçekleşti. ASCE GYO halka arz gelirini, şirket borçlarının ödenmesinde, gayrimenkul yatırımları ve arsa alımları finansmanı ile faaliyet giderlerinin karşılanmasında kullanmayı planlanıyor’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.