BİST'ten SASA hakkında piyasaları hareketlendiren açıklama: Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding’in hissesi için duyuru geldi!

BİST'ten SASA hakkında piyasaları hareketlendiren açıklama: Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding’in hissesi için duyuru geldi!
Borsa İstanbul A.Ş. tarafından KAP’a SASA hakkında bildirim yapıldı. Özsermaye hallerine ilişkin detaylar açıklandı. Erdemoğlu Holding tarafından tüm hisseleri alınan SASA Polyester için dikkat çeken duyuru…

Borsa İstabul A.Ş. tarafından 11 Ağustos Cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yeni bir bildirim yapıldı. Piyasalarda son dönemde yakından takip edilen Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) özsermaye hallerine ilişkin borsa duyuru yapıldı.

Türkiye’nin 1966 yılında Özdemir Sabancı tarafından kurulan ilk sentetik fabrikası olan Sasa Polyester, ‘’SASA’’ kodu ile halka arz edildi. 2015 yılında Erdemoğlu Holding tarafından tüm hisseleri alınan SASA, piyasalarda da hareketli günler geçiriyor.

BİST’İN SASA AÇIKLAMASININ DETAYLARI!

 Borsa İstanbul A.Ş. tarafından 11 Ağustos 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirim yapıldı. SASA hakkında KAP’a yapılan bildirime göre, Sasa Polyester Sanayi A.Ş. (SASA) özsermaye hallerine ilişkin borsa duyuru yapıldı.

KAP’a yapılan açıklamada, Sasa Polyester’in çıkarılmış sermayesinin 5.295.959.799,1 TL’den, 5.298.542.110,1 TL’ye yükseltilmesi işlemleri gerçekleştirildiği belirtildi. Bu kapsamda 14 Ağustos 2023 tarihinden itibaren BIST Pay Endekslerin hesaplanmasında, şirketin paylarının sayısı 5.298.542.110,1, fiili dolaşımdaki pay oranlının ise yüzde 24 olarak dikkate alınacağı belirtildi.

SASA’DAN GAZİANTEP’TE 25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM!

SASA hakkında piyasaları hareketlendiren açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Önceki günlerde SASA Polyesster, Gaziantep’te 25 milyon dolarlık Arazi GES yatırımı yapmaya karar vermişti. SASA tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Gaziantep Şehitkamil’de bulunan araziler üzerine 40 bin kilovat peak (kWp) santral gücünde Arazi GES kurulması için yapılan başvurunun uygun bulunduğu duyuruldu.

KAP açıklamasına göre yapılan başvurunun mevzuat kapsamında oluşturulan komisyon tarafından uygun bulunduğu aktarıldı. Şirkete Bağlantı Anlaşma Çağrı Mektubu iletildiği de belirtilmişti. İlgili mektuba istinaden, gelecek kuşaklara yeşil ve temiz bir dünya bırakma sorumluluğu ile şirketin sürdürülebilirlik politikaları kapsamında, 25 milyon dolar değerinde Arazi GES yatırımına karar verildiği açıklandı. Söz konusu projenin 10 ay sonra tamamlanması bekleniyor. Projeden sağlanacak enerjinin şirketin yıllık elektrik enerji tüketimin %10’una tekabül etmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.