Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Asım Sultanoğlu, görevi Fevzi Kurt’tan devraldı. Asım Sultanoğlu Kimdir?

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Asım Sultanoğlu, görevi Fevzi Kurt’tan devraldı. Asım Sultanoğlu Kimdir?
Şanlıurfa’da tepkilerin odağı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Asım Sultanoğlu göreve başladı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü hesabından yapılan paylaşımda bugün eski müdür Fevzi Kurt ile Asım Sultanoğlu arasında devir teslim töreni yapıldı.

Karaman'da 2016 yılında Ensar Vakfı'na ait bir yurtta 45 öğrenciye yöneltilen cinsel istismar suçlamasından 508 yıl üç ay hapis cezası verilen Muharrem Büyüktürk ile fotoğraf çeken ve hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Bu durum, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Şanlıurfa’ya ataması yapılacak mı, yoksa atama iptal mi olacak tartışmaları sürerken Sultanoğlu, görevi Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’tan devraldı.

Asım Sultanoğlu kimdir?

1966 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya'da tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulunu bitirdikten sonra 4 yıl Bayburt'ta görev yaptı.

Daha sonra İstanbul’da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevinde bulundu.  1998-2000 yılları arasında Açıköğretim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden lisans eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da çeşitli okullarda idarecilik yaptı.

Yeditepe Üniversitesinde “Eğitim Yöneticiliği ve Denetleyiciliği” alanında yüksek lisansını tamamladı.2010 yılında Kırıkkale’nin Pınarhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

24.12.2012 tarihi itibariyle Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Karamanda 4 yıl görev yaptı. Daha sonra Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü olarak atandı ancak bu ataması Kahramanmaraşlı siyesiler tarafından iptal etirildi. Bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nda müşavirliğe getirildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Asım Sultanoğlu'nun 11 yıllık Milli Eğitim Müdürlüğü tecrübesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.