SASA'dan 4 milyar TL'lik REKOR Karar....

SASA'dan 4 milyar TL'lik REKOR Karar....
Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Holding' ait SASA, azami 4 milyar TL'ye kadar Türk Lirası cinsinden yurt içinde halka arz edilmeksizin tamamı Erdemoğlu Holding A.Ş.'ye tahsisli olarak satılmak üzere şarta bağlı paya dönüştürülebilir borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna başvuracağını açıkladı. SPK ONAYLADI MI?

 " SASA, 08.06.2023 tarihli yönetim kurulu kararı uyarınca tamamı tahsisli olarak satılmak üzere Türk Lirası cinsinden ardıllaştırılmış, vadesiz ve şarta bağlı dönüştürülebilir borçlanma aracı ihraç onayı almak için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurmayı hedeflemektedir SASA Polyester Sanayi A.Ş. (“SASA”), 08.06.2023 tarihli yönetim kurulu kararı uyarınca, azami 4.000.000.000 TL’ye (dört milyar Türk Lirası) kadar, tamamı Şirket’in hakim ortağı Erdemoğlu Holding Anonim Şirketi’ne (“Erdemoğlu Holding”) tahsisli olarak satılmak üzere, ardıllaştırılmış, vadesiz, yurt içinde halka arz edilmeksizin ve ihraç akabinde Borsa İstanbul’da işlem görecek adi SASA paylarına dönüştürülebilecek olan “Şarta Bağlı Paya Dönüştürülebilir Borçlanma Aracı” (contingent convertible debt instrument) (“Borçlanma Aracı”) ihraç etmeyi planlamaktadır.


İhracı planlanan Borçlanma Aracı, halka arz edilmeksizin Erdemoğlu Holding’e tahsisli olarak satılacaktır. Borçlanma Aracı, önceden belirlenmiş birtakım tetikleyici borçlanma oranı olaylarını bünyesinde barındıracak ve bu oranların gerçekleşmesi sonucu Borçlanma Aracı kendiliğinden Borsa İstanbul’da işlem görecek adi SASA paylarına dönüştürülebilecektir

DİP NOT: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.