GAZİANTEP'TE ZEYTİNYAĞI VURGUNU! ÇEYREK Altın ile yarışıyor! YAĞLAR DEPODA HASAT ZAMANINI BEKLİYOR!

GAZİANTEP'TE ZEYTİNYAĞI VURGUNU! ÇEYREK Altın ile yarışıyor! YAĞLAR DEPODA HASAT ZAMANINI BEKLİYOR!
GAZİANTEP GIDA VURGUN HABERİ! Gaziantep'in yöresel lezzetleri arasında bulunan Zeytinyağı ve fiyatlarında oynanan oyunlar dikkat çekti. İddialara göre üreticilerden ucuza kilosu 100 liradan alınan zeytinyağının kilosu 175 liradan satılıyor! malların depolarda bekletildiği ve piyasa canlandıktan sonra ürünlerin tezgaha getirileceği öğrenildi.

aziantep'in yöresel lezzetleri arasında bulunan Zeytinyağı fiyatları cep yakıyor. Zeytinyağında oynanan oyunlar ise dikkat çekiyor.


ZEYTİNYAĞI ALTIN İLE YARIŞIYOR!

Gaziantep'te kalitesine göre değişen yağ fiyatları ortalama 2500-3500 TL arasında değişiyor. İddialara göre karaborsacıların üreticilerden ucuza aldığı yağı stoklayarak fiyatların artmasını bekledikleri öğrenildi. Depolarda bekletilen yağın kışa doğru yüksek fiyatlardan piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

ZEYTİNYAĞI HASADI NE ZAMAN YAPILIR?

En yüksek oranda yağ oluşumu tamamlandığı zaman zeytin hasat edilir. Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte bu genellikle Eylül-Ekim ayında başlayıp şubat ayı sonuna kadar devam eder. Sofralık yeşil zeytin ya da erken hasat zeytinyağı üretmek için kullanılacaksa daha erken bir dönemde hasat edilebilir.

YAĞLAR DEPODA HASAT ZAMANINI BEKLİYOR!

Uzmanların uyarılarına göre karaborsacıların ucuza aldıkları zeytinyağlarını piyasaya Kasım-Aralık gibi sürmesi bekleniyor. Geçen yıl ucuza kapattıkları zeytinyağını yeni hasatmış gibi vatandaşlara satmaya kalkışabilirler.

ZEYTİNYAĞI'NDAKİ SAHTEKARLIĞA DİKKAT!

Uzmanların uyarılarına göre piyasada çokca sahte zeytinyağı bulunuyor. Zeytinyağının içerisine başka tohumlardan elde edilen yağları karıştırıyorlar. Konu hakkında bilgi veren uzmanlar vatandaşların sahte zeytinyağı konusunda uyarırken güvenilir marka tercih etmeleri tavsiyelerin de bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.