GAZİANTEP SEMT PAZARLARINDA ZAM OYUNU! Gaziantep'te eskiden semt pazarları ucuzdu AMA ARTIK....

GAZİANTEP SEMT PAZARLARINDA ZAM OYUNU! Gaziantep'te eskiden semt pazarları ucuzdu AMA ARTIK....
Gaziantep'te Perşembe günleri kurulan semt pazarına gittik. Gaziantep'te Zam yangını, Market raflarındaki yangın semt pazarlarına da sıçradı, halk inim inim inliyor, Gaziantep'te 12 kiloğram tüp 450 TL oldu mutfaklar yangın yeri Antep'te eskiden semt pazarları ucuzdu ama market fiyatlarını geçti!

GAZİANTEP'TE FİYAT DENETİMİ YOK 'SEMT PAZARLARI'NDA VATANDAŞA BÜYÜK OYUN

Gaziantep'te durumdan hem tüketici hem de pazarcı esnafı şikayetci. Gaziantep'te Pazarcılar, artan akaryakıt, pazar yeri kiralama ve vergilerden yakınırken, maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle tüketimin giderek azalmaya başladığını söylüyor. Pazara gelenvatandaş ise artık filesini dolduramadan ayrılıyor pazardan.

ARTIK KİLOYLA DEĞİL TEK TEK MEYVE SEBZE ALIYORUZ

Gaziantep'te Özgürlük Semt Pazarı'nda ihtiyaçlarını almaya çalışan emekli M.E, kilo ile değil tane ile aldığını söyledi :  “Evet gramla ve tane ile alışveriş yapıyorum. Bu bizim gururumuzu okşamıyor, utanıyoruz ama ne yapalım çaresiziz, yapacak bir şeyimiz yok! Önce karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Meyve de bizim için lüks seyahat etmekten vazgeçtik artık canımıza tak etti, yüreğimiz sızlıyor. Biz kimiz ki?” dediler.

“CEBİMİZ, BÜTÇEMİZ, MUTFAKLARIMIZ NASIL YANGIN YERİYSE YÜREĞİMİZDE YANGIN YERİNE DÖNDÜ”

Gaziantep'te semt pazarında alış veriş yapan vatandaş: 'Serbest piyasa diyip duruma müdahale etmiyorlar, domatesin kilosunu hal'de değil semt pazarında satanlar belirliyor... Domates hal'de 7.5 TL semt pazarı'nda 15 TL, Patlıcan Tarlada 6 TL, hal'de 9 TL.,  pazarda 20 TL, Markette 30 TL bu nasıl oluyor!' dediler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.