Gaziantep'te Gastronomi DİYE LOKANTACILAR NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? Gaziantep'te Beyran Ve Kelle Paça İbrahimli'de 165 Lira! Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de NE KADAR?

Gaziantep'te Gastronomi DİYE LOKANTACILAR NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? Gaziantep'te Beyran Ve Kelle Paça İbrahimli'de 165 Lira! Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de NE KADAR?
Gastronomi kenti Gaziantep'te fiyatlar ikiye ayrılmış durumda. Aynı ürünün iki farklı semtte farklı fiyatlara satılması ise dikkat çekti.Yöresel yemekleri ile adından sıkça söz ettiren Gaziantep'te yemeklerin fiyatları da lezzeti kadar konuşulur oldu. Gaziantep'te aynı yemeğe birden farklı semtte farklı farklı fiyat biçilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

HER SEMTTE FARKLI FİYAT!


3 milyona dayanan nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden olan Gaziantep'te halk arasında zengin-fakir ayrımı ise dikkat çekiyor. Özellikle yemek konusundaki farklılıklar göze batıyor. Gaziantep'in elit semtlerinden İbrahimli, 15 Temmuz Mahallesi, Emek, Kavaklık'ta ki fiyatlarla Gaziantep'in diğer semtlerinden Düztepe, Karşıyaka, Ünaldı ve Hacıbaba gibi semtlerdeki fiyat farkları arasındaki uçurumlar dikkat çekti.

SEMT SEMT FİYATLAR:

  • Gaziantep'in vazgeçilmez yemeklerinden nohut dürümü: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 35 TL , çarşıda 40 TL , İbrahimli-Emek taraflarında ise 45 TL.
  • Gaziantep'in tescilli yemeklerinden Lahmacun: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 40 TL , çarşıda 70 TL , İbrahimli, Emek ve İconova taraflarında ise 90 TL.
  • Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de en çok tüketilen ürünlerin başında gelen tavuk döner: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 35 TL , çarşıda 50 TL , İbrahimli,Emek ve İconova taraflarında ise 65 TL.
  • Bir diğer enfes lezzetlerden olan Kıyma dürümü: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 50 TL olurken çarşıda 80 TL , İbrahimli, Emek ve İconova taraflarında ise 100 TL.
  • Sabahların vazgeçilmezi mercimek çorbası: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 35 TL , çarşıda 50 TL , İbrahimli, Emek ve İconova taraflarında ise 60 TL.
  • Gaziantep'in tecilli lezzetlerinden Beyran ve Kelle paça: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 75 TL , çarşıda 120 TL , İbrahimli, Emek ve İconova taraflarında ise 145 TL.
  • Gaziantep'in vazgeçilmez tatlılarında künefe (bir kişilik) : Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 80 TL , çarşıda 100 TL , İbrahimli, Emek ve İconova taraflarında ise 145 TL.
  • Lokum gibi kıvamıyla ağızlarda tat bırakan Kuşbaşı: Düztepe, Karşıyaka, Şehreküstü'de 80 TL , çarşıda 140 TL , İbrahimli,Emek ve İconova taraflarında ise 185 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.