Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi SINIFTA KALDI!

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi SINIFTA KALDI!
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından memnuniyet araştırması gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarına göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi 8, SANKO Üniversitesi 17, GAÜN 119, GİBTÜ ise 150.sırada yer aldı. Bu araştırmaya göre Kamu üniversiteleri, her yönüyle Vakıf Üniversitelerinin gerisinde kaldı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na 126 devlet ve 74 vakıf olmak üzere toplam 200 üniversitede öğrenim gören 47 bin 761 öğrenci katıldı. Hazırlanan raporda; “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyeti”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” gibi kategoriler yer aldı.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ FARKI

Araştırma sonuçlarına göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda ilk 5’e girerken, Sanko Üniversitesi ise Akademik Destek ve İlgi Sıralaması’nda 1.sırada yer aldı. Hasan Kalyoncu ve SANKO Üniversiteleri,  Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması’nda ilk 5’te, her iki üniversite de “A+ ve A Klasmanı Vakıf Üniversiteleri” arasında yer aldı.


REKTÖRLERE ÖDÜL

Araştırma sonuçlarında ayrıca Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “2023 Yılı ÜniAr Üstün Performans Altın Ödüle” ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ise “2023 Yılı ÜniAr Üstün Performans Gümüş Ödüle” layık görüldü.

GAÜN VE GİBTÜ NEREDE?

Gaziantep’te Vakıf Üniversitelerinin bu başarıları dikkat çekerken, aynı araştırmada Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (GİBTÜ) geri sıralarda yer aldığı görüldü.


GAÜN 119, GİBTÜ 150.SIRADA

Üniversite Memnuniyet Anketi’nde ise GAÜN 119.sırada, GİBTÜ ise 150.sırada yer aldı. Aynı listede Hasan Kalyoncu Üniversitesi 8, SANKO Üniversitesi ise 17.sırada yer aldı.  2019 yılında 75.sırada olan GAÜN’ün 119.sıraya gerilemesi ise Üniversitenin geldiği durumu gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.