Gaziantep'te Akaryakıt fiyatları uçtu! Gaziantep'li sürücüler çözümü LPG’de buldu... LPG’ye yoğun talep

Gaziantep'te Akaryakıt fiyatları uçtu! Gaziantep'li sürücüler çözümü LPG’de buldu... LPG’ye yoğun talep
Gaziantep'te bundan birkaç sene öncesine kadar 5-6 TL civarında olan akaryakıt fiyatları son yıllarda rekor üstüne rekor kırdı. Döviz kurundaki ve brent petrol fiyatlarındaki artış sonrasında fiyatlar her geçen gün artarken, akaryakıt fiyatlarındaki son artış ise geçtiğimiz gün yapıldı ve bir zamda bugün bekleniyor...

2016 yılından sonra ilk defa akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV’ye zam geldi. Gaziantep'te ÖTV zammı sonrasında yakıta bir gecede 6 TL zam gelirken benzinin litresi 35 TL’ye dayandı, motorin 33 TL’nin üzerine çıktı. LPG’nin fiyatı ise neredeyse 14 TL oldu.

Gaziantep'te Yakıt fiyatlarının bu derece artmasının ardından sürücüler ise çözümü LPG’de buldu. Sanayici esnafları yakıt fiyatlarının arttığı günden itibaren LPG’ye yoğun bir talep olduğunu belirtirken, LPG’nin benzine göre yüzde 50 daha tasarruflu olduğunu dile getirdi.

"Araçları LPG'ye dönüştürmek için talep oldukça fazla"
Gaziantep'te bir LPG Markası'nın yetkili servisi sorumlusu, "Akaryakıta gelen zamlardan sonra son 1 haftadır vatandaşlar araçlarını LPG'ye dönüştürmek için geliyorlar. Aşırı talep var. Benzin ve LPG'nin arasında yüzde 50 fiyat farkı bulunuyor" dedi.

"Çevre dostu, emisyon salımı daha az"
LPG'nin avantajlarından bahsederek, "Avantaj sağlama açısından LPG, çevre dostu, emisyon salımı benzine göre daha az, yakıt oranı benzine göre yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Olumsuz bir özelliği yok. Herhangi bir tehlike oluşturmuyor" diyerek LPG'nin avantajlarından bahsetti.


"Fiyatlar 10 bin TL'den başlıyor"
LPG'ye dönüşüm fiyatlarının 10 bin liradan başladığını söyleyen yetkili, "TSE'li hizmet veren bir iş yerinde olduktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Araç bize geliyor. Biz aracı kontrol ediyoruz. Her arabaya aynı kit takılmıyor. Hangi kit hangi arabaya takılıyorsa biz onu takıyoruz. 10 bin ve 20 bin TL arasında fiyatlar değişiyor" ifadelerini kullandı.


"Yetkili servislerde yapılmasını tavsiye ederim"
 "Araçlara LPG dönüşümü yapıyoruz. Vatandaşların bu dönüşümü yetkili servislerde yapmasını tavsiye ederim. Merdiven altı yerlerde montaj yapmalarını tavsiye etmem" diyerek dönüşümlerin yetkili servislerde yapılması gerektiğini dile getirdi.


"Yarım gün içinde dönüşüme hazır hale getiriyoruz"
Araçları kısa sürede dönüşüme hazır hale getiriliyor "Aracı aldığımız zaman yarım gün içinde dönüşüme hazır hale getiriyoruz. Maksimum bir markada 10 bin liradan başlıyor. 16 bin liraya kadar yükseliyor" dedi.


"Yüzde 50 tasarruf sağlıyor"
LPG'nin oldukça tasarruf sağlıyor " Yaz aylarında yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Eğer araca göre göre tüp takılmazsa araçlarda subap yanma riski yüksek olur. Talepler oldukça yoğun. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla yetkili servislerde dönüşüm yaptırabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.