Gaziantep FK’yı dolar kuru vurdu! Kayıp ne kadar?

Gaziantep FK’yı dolar kuru vurdu! Kayıp ne kadar?
Yeni sezonda yoluna Süper Lig’de devam edecek olan Gaziantep Futbol Kulübü, bir yandan geçmiş dönem borçlarını kapatmaya çalışırken bir yandan da transfer tahtasını açma mücadelesi veriyor. Ancak, Gaziantep FK’nın bir başka sorunu ise döviz kurunun yükselmesi oldu.

Gaziantep Futbol Kulübü bir çok yabancı oyuncu ile yollarını ayırarak rahat bir nefes alırken kadroda yer alan futbolcuların dolar ve Euro üzerinden anlaşma yapmaları yönetimin elini kolunu bağladı. Gaziantep Futbol Kulübü yöneticiler, geçmiş borçların ödenmesi için mücadele ederken bir yandan da ellerinde hesap makinası kurdan gelen farkı hesaplıyorlar.

 GEÇEN YIL 17 TL OLAN DOLAR BUGÜN 27 TL’YE DAYANDI

Gaziantep Futbol Kulübü geçtiğimiz yıl bugünlerde anlaşma sağladığı futbolcuların bazılarıyla dolar üzerinden sözleşme imzalamıştı. Geçen yıl dolar 17 civarında olurken bu yıl ise transfer döneminin başlamasıyla birlikte kur 27 civarında. Aradaki 10’luk fark Gaziantep FK’nın belini büktü.

ŞİMDİ OYUNCULAR NE ALACAK?

Gaziantep Futbol Kulübü’nde dolar ve Euro üzerinden sözleşme imzalayan Maxim’in aylık 75 bin Euro aldığı, Papy Djilobodji’nin 90 bin Euro aldığı diğer yabancılarında yüklü miktarda anlaşma sağladığı öğrenilirken yine 55 bin Euro maaş alan Merkel’inde alacakları olduğu öğrenildi. Bu oyuncuların yeni sezonda da döviz üzerinden para alacak olmaları Gaziantep FK yönetiminin işini zorlaştırdı.

MAXİM 75 BİN EURO ALIYORDU

Geçtiğimiz yıl yıllık 750 bin Euro karşılığında sözleşme imzalayan Maxim 12 milyon 750 bin TL alıyordu. Bu futbolcu bu sezon alacağı ise 21 milyon TL civarında olduğu iddia edildi. Yine Euro karşılığında anlaşma sağlayan Papy Djilobodji ise 900 bin Euro karşılığında sözleşme imzalamıştı. Geçen yıl 15 milyon 300 bin TL alan Papy bu sezon Gaziantep FK ile yola devam ederse 25 milyon 200 bin TL civarında bir para kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.