Devletten o kişilere 4.400 TL ödenecek! İşte ödemeden yararlanacak kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar!

Devletten o kişilere 4.400 TL ödenecek! İşte ödemeden yararlanacak kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan ailelere farklı kalemler adı altında ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşlara 4.400 TL ödeneceği açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşlara farklı kalemler adı altında nakdi olarak desteklerde bulunmaya devam ediyor. Bu desteklerle beraber ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar gelirlerini bir nebze de olsa yükseltebiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan ödemelerden yararlanabilecek kişilerin yerine getirilmesi gereken şartlarda belirtiliyor.

İşe başlama yardımı adı altında yapılan ödemeler, sosyal yardımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşe başlama yardıma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara hem İŞKUR üzerinden iş buluyor hem de nakdi sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu ödemeler ile işsiz vatandaşlar en az asgari ücret kadar maaş ile sosyal güvencesi olan bir işe başlayarak ihtiyaç sahipliği durumundan kurtulabiliyor.

BAŞVURACAK KİŞİLER BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işe başlama yardımından herkes yararlanma hakkına sahip olamıyor. Bunun için kişilerin belirli kriterlere sahip olması gerekiyor. İşe başlama yardımından faydalanacak kişilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım ödemesi yaptığı hanelerde yaşıyor olması gerekiyor. Aynı zamanda bu kişilerin, 18 ile 55 yaş arasında olmaları durumunda ve çalışmalarına herhangi bir engellerin bulunmadığı hallerde işe başlama yardımı programından faydalanmalarına da imkan sunuluyor.

İŞKUR’A YÖNLENDİRİLİYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan işe başlama yardımı alabilmek için ilk olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından çalışabilir durumda olan ve şartları karşılayan kişiler İŞKUR’a yönlendiriliyor. İŞKUR, kendisine yönlendiren kişilerin kişisel durumlarına, yaşadıkları yere, mesleki niteliklerine ver daha önceki çalışma hayatındaki tecrübelerini uygun gelebilecek işleri bulup bu kişilere yönlendiriyor. Sosyal yardımdan yararlanmak isteyen kişiler işverenler ile kendilerine yöneltilen iş ilanları kapsamında görüşmeler yapabiliyor. İşveren ile anlaşmanın sağlanıp kişilerin işe başlaması durumunda ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu kişilere işe başlama yardımı ödemesi veriyor. İlgili ödeme tutarı, brüt asgari ücretin üçte biri kadar kişilere ödeniyor. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak işe başlama yardımı 4.404 liraya olarak belirlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardım bir kereye mahsus olmak üzere yapılıyor ve vatandaşlar yılda sadece bir defa bu ödemeden yararlanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.