Gaziantep'te DEPREM'DE 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı’nda KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI! Kesildiği söylenen bina kolonları ASLINDA HİÇ YAPILMAMIŞ

Gaziantep'te DEPREM'DE 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı’nda KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI! Kesildiği söylenen bina kolonları ASLINDA HİÇ YAPILMAMIŞ
SON DAKİKA... Gaziantep'te depremde 51 kişiye mezar olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı’na ilişkin bilirkişi raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre binanın kötü malzeme ile yapıldı, en üst katında kaçak daire bulunduğu ve kesildiği söylenen bina kolonlarının aslında hiç yapılmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük deprem Gaziantep’in Nizip ilçesinde de yıkımlara neden oldu. Depremde, Nizip ilçesinde bulunan Furkan Apartmanı da yıkılmıştı. Yıkılan Furkan Apartmanı, 51 kişiye mezar olmuş, yüzlerce vatandaş da yaralanmıştı.

Depremin ardından geçen sürede binanın inşaat mühendisi Yılmaz Y. isimli şahıs tutuklandı. 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı’nın bilirkişi raporu açıklandı Tutuklama kararının ardından 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı’nın bilirkişi raporu da açıklandı. Açıklanan bilirkişi raporuna göre 51 kişiye mezar olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı’nın çok kötü malzeme ile yapıldığı, en üst katına 4+1 kaçak daire yapıldığı ve kesildiği söylenen bina kolonlarının aslında hiç yapılmadığı belirtildi.

Rapora göre, Furkan Apartmanı’nın kaçak yapı tarafına doğru çöktüğü ve yıkımın boyutunun bu nedenle büyük olduğu vurgulandı. Mühendis heyetle keşfe katılarak heyeti yanlış yönlendirmiş Öte yandan hazırlanan ön rapor sırasında ise geçtiğimiz günlerde tutuklanan Furkan Apartmanı inşaat mühendisi Yılmaz Y.’nin bilirkişi heyeti ile beraber keşfe katılarak bilirkişiyi yanlış yönlendirdiği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.