Gaziantep'in Nizip İlçeside İl OLACAK MI? 25 ilçe için şehir olma önerisi gündemde! Gözler Ankara’dan gelecek yasada!

Gaziantep'in Nizip İlçeside İl OLACAK MI? 25 ilçe için şehir olma önerisi gündemde! Gözler Ankara’dan gelecek yasada!
Turgut Özal tarafından 34 sene önce başlatılmış olan idari yapıyı büyütme hamlesine MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından sahip çıkıldı! İşte detaylar!

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından 19 yeni şehir ve 27 yeni ilçe önerisi yapıldı.  Gaziantep'in en büyük ilçeleri'nde olan Nizip'in de bu 19 yenişehir içinde olup olmadığı Gaziantep'te merak konusu oldu...

Turgut Özal tarafında tam 34 sene öncesinde başlatılmış olan idari yapıyı büyütme hamlesine Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli tarafından sahip çıkıldı. 19 yeni şehir ve 27 yeni ilçe önerisi yapıldı. İşte milyonlarca vatandaşlı heyecanlandıran o haberin merak edilen detayları!

BAHÇELİ TARAFINDAN 19 ŞEHİR VE 27 İLÇE İÇİN ÖNERİ YAPILDI

Eski Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın başbakanlık yapmış olduğu dönem içinde büyük ilçeleri şehir yaparak 1989 senesinde başlatmış olduğu vizyon, 34 sene sonrasında da AK Parti ve MHP koalisyonu tarafında devam ettirilecek. MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Yeni Yüzyılda, 100 şehir, 1000 ilçeli idari yapısı ile gücüne güç katmış olan bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkün bir durumdur’ açıklamasında bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli halen 81 olan Türkiye’nin idari yapısı için 19 yeni şehir ve 27 ilçenin eklenmesine dair öneride bulundu. Yeni ile ve ilçe için de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yasa çıkarılması gereklidir.

TBMM’DEN YASA ÇIKACAK MI?

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamalar o il olma hayali kuran ilçelerde ise büyük bir heyecan meydana getirdi. Şehir olmak için o ilçenin nüfusunun en az 100 bin ve il merkezine de en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi birtakım şartlar aranıyor. Bu şartlara uygun olan nüfusu kalabalık ilçelerden biri Alanya olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkenin güneyindeki Tarsus ve Manavgat’tan en kuzeyinde yer alan Ünye’ye, en batısında yer alan Çorlu, Edremit ve Fethiye’de en doğusunda yer alan Midyat, Erciş ve Yüksekova’ya kadar şehir olma özelliklerine sahip olan 25 ilçenin gözü kulağı ise Ankara’dan konuya dair gelecek habere çevrilmiş durumda.

1989 senesinde Aksaray ile başlamış olan ilçelerin il yapılması 1999 senesine kadar devam etti. 67 olan il sayısı böylece bu yıla kadar 81’e çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.