Asgari ücret ve memur zammına dair Erdoğan merak edilenleri paylaştı! Yeni rakamın herkesin içine sineceğini söyledi!

Asgari ücret ve memur zammına dair Erdoğan merak edilenleri paylaştı! Yeni rakamın herkesin içine sineceğini söyledi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücret zammı ve memur maaşlarına dair çok net mesaj! Erdoğan, ‘Herkesin içine sinecek’ ifadesine yer verdi!

Asgari ücret ara zam için geçtiğimiz günlerde ilk görüşme yapıldı. Refah payı ile yüzde 30-35 arasında bir artış yapılarak 11 bin TL’nin üstüne çıkması beklenmekte olan yeni asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında açıklamalar geldi. Erdoğan, ‘Bütün tarafların içine sinecek hayırlı bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum’ açıklamasında bulundu. Erdoğan tarafından asgari ücrete dair yapılan son açıklamanın merak edilenleri!

ASGARİ ÜCRET VE MEMUR ZAMMINDA SON DURUM

Milyonların yeni maaşı belirleyecek olan asgari ücret ara zam için görüşmeler başlamış durumda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda masaya rakam gelmez iken, taraflar ekonomik veriler ışığında görüşmelerin yol haritasını belirlemiş olduğunu açıkladık. Toplantı sonrasında ise yeni asgari ücrete dair net rakam merak edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından maaşlarla alakalı olarak önemli açıklamalar yapıldı.

Düzenlenen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘Geçen haftaki açıklamamızın ardında Asgari Ücret Komisyonumuz çalışmalarına başlamış durumda. İnşallah bütün tarafların içine sinecek olan hayırlı bir sonuca ulaşacağımıza dair inancım var’ cümlelerine yer verdi. Seçimlerin sonrasında ilk yurt dışı ziyaretlerini önce KKTC sonrasında ise Azerbaycan’a gerçekleştirmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda en çok merak edilmekte olan konular için açıklık getirdi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI İÇİN 22 BİN TL VAADİ NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

‘Asgari ücretle alakalı bir beklenti bulunuyor, onunla alakalı olarak toplantılar yapılıyor, kafanızda net bir rakam bulunuyor mu? Bir en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak demiştiniz, temmuz ayı itibari ile bu hayata geçecek mi?’ sorusu için yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Asgari ücret noktasında biz kesinlikle işçimizi yine enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Asgari ücrette de biz elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. İşçimiz bu anlamda rahat olsun, huzurlu olsunlar. Şu an için çalışmalar yapılıyor’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.