Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Holding'e ait SASA Polyester'e satış darbesi!

Gaziantep Merkezli Erdemoğlu Holding'e ait SASA Polyester'e satış darbesi!
Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding A.Ş.’nin bünyesinde bulunan SASA adi hisselerinin, SASA Polyester Sanayi A.Ş. tarafından satılmış olduğu duyuruldu. İşte iş gündemine bomba gibi düşen satış kararına ilişkin ayrıntılar…

Son dönemlerde ekonomik alanlarda yaşanan olumsuz gelişmelerin iş dünyasına nasıl yansıyacağı oldukça merak edilirken şaşkınlık yaratan bir gelişme yaşandı. Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding A.Ş.’nin bünyesinde bulunan SASA adi hisselerinin ödenmiş sermayesinin üzerinden hisse satışının yapılmış olduğu bildirildi.

SASA Polyester Sanayi A.Ş. tarafından yürütülmüş olan hisse satış işlemleri ile ilgili resmi bir açıklama yayınlandı. Kamoyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan açıklamada, satış işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgilere yer verildi.

3,55 MİLYAR TL’LİK BRÜT GELİRT!

Satış işlemlerine ilişkin yayınlanmış olan açıklamada Erdemoğlu Holding A.Ş. bünyesinde bulunan SASA Polyester Sanayi A.Ş. adi hisselerinin bir kısmının ödenmiş sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 1,26’sına denk gelen 66,9 milyon adet (yaklaşık) hissenin, 3,55 milyar TL’lik brüt gelir elde etmek üzere satılmış olduğu bilgisi yer aldı.

AÇIKLAMANIN TAM HALİ

SASA’nın satışı yapılan hisseleri üzerinden doğrudan bir gelir elde etmeyecek olduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Satış işleminin borsa dışı işlem yolu ile gerçekleşmesi beklenmektedir. İşlem kapsamında HSBC Bank tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olarak atanmıştı. Rdemoğlu hali hazırda SASA’nın çıkarılmış olan sermayesinin yaklaşık olarak yüzde 61’ine doğrudan, yaklaşık olarak yüzde 81,8’ine ise dolaylı olarak sahiptir. İşlemin başarı ile tamamlanmasının ardından SASA’daki beklenen doğrudan hissedarlık payı ise yüzde 59,7 civarında olacaktır.”

Erdemoğlu’nun SASA’ya destek vermeye devam edeceğinin belirtilmiş olduğu açıklayamaya şu şekilde devam edildi: “Erdemoğlu, HSBC ile Erdemoğlu’nun elinde kalan SASA hisseleri için mutat istisnalara tabi olmak üzere 90 günlük satmama taahhüdü verilmesi üzerinde anlaşmaya varmıştır. Gelirlerin kullanımları Erdemoğlu, SASA’nın 8 Haziran 2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na SASA’nın net borçlanma oranını düşürmek amacı ile 4 milyar Türk Lirası’na kadar geri ödemede düşük öncelikli ikincil borç niteliğine sahip, vadesiz ve şarta bağlı paya dönüştürülebilir borçlanma aracı ihraç etmesi için onay başvurusunda bulunma niyetine ilişkin duyurusuna dikkat çekmektedir.”

Açıklamada borçlanma aracının dönüştürme fiyatının ve kupon oranının SASA ve Erdemoğlu arasında ihraç sırasında belirlenecek olduğu belirtildi. Ayrıca kupon oranının SASA lehine bir oranda belirlenmesinin, dönüşüm fiyatının ise işlemdeki plasman fiyatına eşi olmasının beklendiği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.