Gaziantep'te Altın Ve Döviz Yatırımcılarına Uyarı! Piyasa uzmanı İslam Memiş 13 gün sonrasının altın ve dolar tahminlerini açıkladı: Gram altın ve dolar nerede olacak?

Gaziantep'te Altın Ve Döviz Yatırımcılarına Uyarı! Piyasa uzmanı İslam Memiş 13 gün sonrasının altın ve dolar tahminlerini açıkladı: Gram altın ve dolar nerede olacak?
Son dönemlerde altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Gaziantep'te altına ve döviz'e yatırım yapanlar gelişmlerei merakla takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini açıkladı. Gram altın fiyatının 13 gün sonra ulaşacağı seviyeye ilişkin öngörülerini paylaşan Memiş’in açıklamaları dikkat çekti.

Son dönemlerde altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Dolar/TL kuru seçim öncesinde dar bir aralıkta yatay seyirde ilerlemişti ancak bu dönem sona erdi ve Türk Lirası, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Dolar/TL kurunda yaşanan bu dalgalanma ile birlikte altın fiyatlarında da artışlar başladı ve gram altın, dolar kurunda görülen artışa paralel olarak tarihi zirvelerine ulaştı, günlük yükselişi de yüzde 7,5’in üzerine çıktı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alımlarına dair kritik açıklamalarda bulunarak vatandaşın dikkatini çekti. Haziran ayında altın için önemli bir alım fırsatının ortaya çıkabileceğini ifade eden Memiş, ons altın fiyatında kısa vadede geri çekilme beklediğini dile getirdi. Küresel ekonomi piyasalarında görülen gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarındaki hareketlilik de sürerken, ABD’nin faiz artırımına gideceğine yönelik sinyallerin güçlenmesi, dolar tarafında da yukarı yönlü seyri ortaya çıkarıyor.

 

İSLAM MEMİŞ ALTIN VE DOLAR TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI
İslam Memiş, ons altına ilişkin tahminlerinde bir geri çekilme beklediğini belirtti. Ons altının kısa vadede 1.910 dolar seviyesine kadar geri çekilebileceğini söyleyen Memiş, Merkez Bankası’nın olası faiz artırma kararına bağlı olarak da dolar/TL kurunda bir düşüş yaşanabileceğini ve bunun da gram altın fiyatına kısa vadede bir geri çekilme ile yansıyabileceğini dile getirdi. İslam Memiş’e göre Merkez Bankası faiz artırımı uygularsa gram altın fiyatı da kısa vadede 1.350 TL seviyesinin altına çekilebilir ve bu da bir alım fırsatı yaratabilir.

ALTIN FİYATLARI YAZ AYLARINDA NEREDE OLUR?
Uzman tahminlerine bakıldığında, genel olarak yaz aylarında ons altın tarafında 2.350 dolar seviyesine kadar, gram altın fiyatında ise 1.450 - 1.500 TL seviyelerine kadar bir yükseliş beklentisi olduğu görülüyor. Ancak uzmanlar, her zaman yatırımlarda olası düşüş ve yükseliş risklerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.