Gaziantep ve Türkiye'de merakla beklenen Asgari ücret zammında gelişmeler sürüyor! Komisyon 13 Haziran’da toplanacak!

Gaziantep ve Türkiye'de merakla beklenen Asgari ücret zammında gelişmeler sürüyor! Komisyon 13 Haziran’da toplanacak!
Gaziantep ve Türkiye'de Asgari ücret zammıyla alakalı beklenen haber gündemde yer aldı! Milyonların gözü kulağı asgari ücret için gelecek ara zammın ne kadar olacağında!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret için yapılacak ara azam oranını görüşmek adına 13 Haziran 2023 tarihinde bir araya gelecek. Birçok vatandaş asgari ücret için gelecek ara zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Konuya dair gelişmeler yavaş yavaş gündemde yer almaya başlarken komisyonun 13 Haziran günü toplanacağı öğrenildi!

HEYETLER KATILIM SAĞLAYACAK

Doğrudan 7 milyondan çok çalışanı, dolaylı olarak ise bütün vatandaşları alakadar eden yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran günü başlayacak. Asgari ücret zammı ile aynı sene içerisinde bir kez daha a artmış olacak. Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantı için işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, işveren kesimi için temsilen de Türkiye İşveren Sendikalar Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılım sağlayacak.

MİLYONLARIN GÖZÜ KULAĞI ASGARİ ÜCRETTE

DİSK asgari ücret zammı adına 16 bin lira olmasına dahil bir talebe işaret ederken, 10.500 TL ile 12.000 TL aralığına yükseltmesi de beklentiler arasında yer aldı. Türkiye Giyim Sanayiciler Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya da Asgari ücret temmuz ayında bir iyileştirme yapılmasının iş dünyasının gündem maddeleri arasında olduğunu aktarmıştı.  Kaya, temmuz ayı içerisinde asgari ücret için yüzde 25 ve 35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulmuş olduğunu, bunun da 10 bin 500 lira ve 11 bin 500 lira aralığına bir tutara tekabül ettiğini ifade etmişti.

YENİ RAKAM NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 TL, vergiler ve kesintiler düştüğü zaman net olarak 8.506 TL 80 kuruş olarak uygulanmakta. Asgari ücretin işveren için toplam maliyeti de bir işçi adına 11 bin 759 TL 40 kuruş. Bu rakamın 10.008 TL brüt asgari ücret, 1551 TL 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi ve 200 lira 6 kuruşunu işveren işsizlik Sigorta Fonu meydana getirmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.