Gaziantep'te Ağır hasarlı binalar ne olacak? Ağır hasarlı binalar madde bağımlılarının da meskeni oldu.

Gaziantep'te Ağır hasarlı binalar ne olacak? Ağır hasarlı binalar madde bağımlılarının da meskeni oldu.
Asrın Felaketi’nden bu yara alan Gaziantep’te, ağır hasarlı binaların durumu tartışma konusu oldu. Çevre, Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan Hasar Tespit Çalışmalarında, ‘’Ağır Hasarlı’’ olduğu tespit edilen ve ev sahipleri tarafından terk edilen binalar tehlike saçıyor. Artçı sarsıntıların devam ettiği kentte vatandaş, metruk hale dönüşen ağır hasarlı binaların yıkılmasını beklerken, bu yapılar madde bağımlılarının da meskeni oldu.

6 Şubat tarihli Asrın Felaketi’nin üzerinden 4 ay geçti. Depremin vurduğu islahiye ve Nurdağı’nda çalışmalar yoğunlaşırken, kent merkezinde de Ağır Hasarlı olduğu tespit edilen varlığı vatandaşları korkutuyor.  Hasar Tespit Çalışmaları sırasında Ağır Hasarlı olarak değerlendirilen yapılar, ev sahipleri tarafından boşaltıldı. Kapıları, pencereleri sökülen, adeta metruk birer yapı haline gelen kent merkezindeki binaların bu durumu, vatandaşları tedirgin ediyor.

YA YIKILIRSA?

Kentin önemli yerleşim yerlerinde bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin vatandaşın en büyük korkusu artçı depremler. Her gün yeni bir depremin hissedildiği kentte, metruk hale dönüşen binalarda yıkım yaşanmasından endişe ediliyor.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Vatandaşların en büyük endişelerinden bir tanesi de ağır hasarlı binaların madde bağımlılarının meskeni haline gelmesi konusu oluyor. Gazi Mahallesi’nde Uğurlu Apartmanının durumu, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

HIRSIZLAR VE MADDE BAĞIMLILARI MESKEN EDİNDİ

Gazi Mahallesi, Karacaoğlan Caddesi üzerinde yer alan Uğurlu Apartmanı, Ağır Hasarlı olarak hasar tespiti yapılmış, ev sahiplerinin binadan ayrılması ile boş kalmıştı. Hırsızların dadandığı apartman, bir süre sonra ise madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

NE ZAMAN ÖNLEM ALINACAK?

Gazetemize konuşan Mahalle sakinlerinden Ali İhsan Dağyar, Gazi Mahallesi’nde bulunan Uğurlu Apartmanının sahipsiz kaldığını kaydetti. Uğurlu apartmanının hemen yanındaki binada ikamet ettiğini kaydeden Dağyar, binaya dadanan hırsızların her gün bir şeyleri sökerek götürdüklerini kaydetti. Dağyar, ‘’Daha bu sabah 1 ve 3 erkeği binadan kendi ellerimle çıkardım. Hepimizin çocukları var. Binanın bu durumu mahallemiz ve çocuklarımız açısından tehlike yaratıyor. Bu binanın düne kadar en azından bir kapısı vardı, bugün oda yok. İçeriye madde bağımlıları giriyor. Bina sakinlerine durumu bildiriyoruz, ‘’Bize ne’’ yanıtını veriyorlar. İhbar metni yazıyoruz, resmi kanaldan dönen yok. İlla önlem alınması için birinin başına bir şey mi gelmeli?’’ diye sordu.

Kentin en yoğun nüfuslu mahallelerinde yer alan ağır hasarlı binaların yıkımı için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.