2023 DGS başvuruları dün başladı! Deprem bölgesinde adaylardan ücret alınmayacak!

2023 DGS başvuruları dün başladı! Deprem bölgesinde adaylardan ücret alınmayacak!
Bu yıl içinde yapılacak Dikey Geçiş Sınavı için başvurular başlamış durumda! Dikey Geçiş Sınavı’na başvuru yapacak deprem bölgesinden başvuran öğrenciler için ise yeni bir karar alındı!

2023 yılında yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular başlamış durumda. Deprem bölgesinde bulunan öğrenciler için, Dikey Geçiş Sınavı’ndan ücret alınmamasına karar verildi. 16 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan sınav için başvurular dün başladı. ÖSYM, tarafından alınan karara göre, deprem bölgesinde başvuru yapan adaylardan sınav ücreti alınmamasına karar verildi! İşte konuya dair merak edilen detaylar!

5 HAZİRAN 2023 SON BAŞVURU TARİHİ

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023 DGS) başvuruları dün itibariyle başladı. Dikey Geçiş Sınavı’na katılmak isteyen öğrenciler 5 Haziran 2023 tarihlerine kadar sınava kayıtlarını yaptırabilirler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinde yer alan bir duyuruya göre ise Dikey Geçiş Sınavı için başvurular dün itibariyle başladı ve başvuru yapmak isteyen öğrenciler 5 Haziran 2023 tarihine kadar sınava kayıtlarını yaptırması gerekli. Adaylar, sınava dair detaylı bilgilerin yer aldığı 2023 DGS Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesine girerek ulaşabilirler.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı için deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan sınav ücreti almamaya karar verdi. Deprem bölgesinde sınava girmek isteyen adayların 5 Haziran 2023 tarihine kadar gerekli başvuruyu yapmalılar.  Başvuru işlemleri sırasında ise sınav için herhangi bir ücret ödemesine gerek yok. Dikey Geçiş Sınavı’na gelecek deprem bölgesinde bulunan öğrenciler için, ücret alınmamasına karar verildi. Deprem bölgesinden başvuru yapan adaylar, sınava dair detaylı bilgilerin yer aldığı 2023 DGS Kılavuzu’na ÖSYM’nin internet sitesinden girerek ulaşabilirler.

DETAYLI BİLGİLER ÖSYM İNTERNET SİTESİNDE

16 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak olan sınav için başvurular, dün itibariyle başladı. Deprem bölgesi haricindeki başvuru yapan adayların gereken ücreti yatırıp gerekli işlemleri yapması sonucunda sınava başvuru yapabilirler. Sınava dair detayları bilgiler ÖSYM’nin internet sitesinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.