GAZİANTEP'TE SKANDALLAR DEVAM EDİYOR! GAZİANTEP'TE kopyaladığı logo ile el ilanı bastırarak dağıtan kişi gözaltına alındı! SKANDAL KELİMESİ NE DEMEK? SKANDAL KELİMESİ TDK ANLAMI?

GAZİANTEP'TE kopyaladığı logo ile el ilanı bastırarak dağıtan kişi gözaltına alındı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince bir siyasi parti logosunu izinsiz kopyalayan kişiye yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma yaptı. Aracın camından ilanları atarken güvenlik kameralarına yakalanan şahıs polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Yakalanan şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
Öte yandan şahsın ismi ve logosu kopyalanan partinin adı açıklanmadı.

Türkçe’ye farklı dillerden giren ya da zamanla değişime uğrayan kelimeler anlam ve köken yönünden araştırılıyor. Bu araştırmalar arasında skandal kelimesinin anlamı ve kökenine ilişkin sorgulamalar da yer alıyor. Skandal kelimesini ilk kez duyan kişiler arama motoru Google'da 'skandal ne demek ne anlama geliyor?' sorusunun yanıtını arıyor. Peki skandal kelimesinin kökeni ne, skandal kelimesinin kaç anlamı var? İşte skandal kelimesinin anlamı…
Skandal kelimesi ne anlama geliyor? Türk Dili, tarih boyunca ilişki kurduğu medeniyetlerin (ülkelerin) dillerinden kelimeleri kendi bünyesine katmış ve bu sayede çok zengin bir dil oluşturmuştur. Hal böyle olunca, Türkçe ’de gündelik hayatta karşımıza çıkan bazı sözcüklerin anlamına bilemeyebiliyor, ilginç bulabiliyoruz. Son zamanlarda anlamı merak edilen kelimelerden olan skandal ne demek? TDK’ye göre skandal sözcüğü ne anlama geliyor? Skandal kelimesinin kökeni ne skandal kelimesinin kaç anlamı var, TDK'ye göre anlamı nedir?

SKANDAL KELİMESİ NE DEMEK? SKANDAL KELİMESİ TDK ANLAMI

Skandal kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır.
Skandal, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir.
TDK’ye göre skandal kelimesi ise şu anlama gelmektedir:

- Büyük yankı uyandıran, utanç verici veya küçük düşürücü olay

SKANDAL KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Ben evimde skandal istemem demedim mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.