Milli Eğitim Bakanı’ndan rehber öğretmenlerine sevindirici açıklama! 100 öğrencili her okulda zorunlu olacak!

Milli Eğitim Bakanı’ndan rehber öğretmenlerine sevindirici açıklama! 100 öğrencili her okulda zorunlu olacak!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, rehber öğretmen adayları için müjdeli haberi açıkladı! Açıklanan bilgiye göre 100 öğrencisi bulunan her okul için bir rehber öğretmen olması zorunlu duruma gelecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından rehber öğretmenleri için sevindirici haber geldi. Bakan Özer, ‘anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, türü ne olur ise olsun 100 öğrencisi bulunan her okul için bir rehber öğretmen bulunması zorunlu duruma gelecek’ açıklamasında bulundu. Bu açıklama sonrasında rehber öğretmen adayları atamalara dair ayrıntıları merak etmeye başladı. İşte konuya dair detaylar!

BAKAN ÖZER SOSYAL MEDYADAN MÜJDEYİ AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabı üzerinden öğretmenlerle alakalı bir paylaşım yaptı. Sosyal medya paylaşımında rehber öğretmen adaylarıyla alakalı açıklamada bulunan Bakan Özer, ‘100 öğrencisi bulunan her okulda bir rehber öğretmen bulunması zorunlu duruma gelecek’ cümlelerini kullandı. Bu açıklamada sonrasında rehber öğretmen adayları konunun detaylarını merak etmeye başladı. Rehber öğretmen atamaları nasıl ve ne zaman olacak? Rehber öğretmen atamasında, yapılan açıklamaya göre herhangi bir kontenjan söz konusu olacak mı?

ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞINI DESTEKLEMEK AMACIYLA ADIM ATILIYOR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; ‘Değerli rehber öğretmen adaylarımıza dair bir müjdemizi buradan açıklamak istiyorum. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise türü ne olur ise olsun mevcut olarak 100 öğrencisi bulunan her okulda bir rehber öğretmen bulunması zorunlu duruma gelecek. Okullarımızda öğrencilerimizin psikolojik sağlamlıklarını sürekli olarak desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.

TÜRÜ NE OLURSA OLSUN 100 ÖĞRENCİ BULUNMASI GEREKLİ

Bakan Özer, tarafından gelen açıklamaya göre ister anaokulu ister ilkokul ister ortaokul, ister lise türü ne olur ise olsun mevcut olarak 100 öğrencisi bulunan her okul için yeni bir karar alındı. Alınan bu karara göre en az 100 öğrencisi bulunan her okulda bir rehber öğretmen bulundurmak zorunda olacak. Bakan Özer, okullarda öğrencilerin psikolojik sağlamlıklarını sürekli olarak desteklemek adına bu adımı attıklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.