Ünlü sanatçı hayatını kaybetti... Acı haber az önce duyuruldu...

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti... Acı haber az önce duyuruldu...
1980'li ve 1990'lı yılların İstanbul gazino hayatına damgasını vuran Türk Sanat Müziği'nin sevilen isimlerinden Akın Uğurlu hayata veda etti. 73 yaşındaki sanatçının geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Türk sanat müziği sanatçısı Akın Uğurlu 73 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Türk sanat müziği sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay da duyurdu.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN ZİNCİRLİKUYU'DA

Akay, “Türk sanat müziği sanatçılarından 73 yaşındaki Akın Uğurlu'yu, kalp yetmezliği nedeni ile dün saat 14:00’te kaybettik. Cenazesi, bugün 22 Mayıs Pazartesi günü öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki Zincirlikuyu Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak. Değerli sanatçımız gazino dönemlerine damga vurmuş isimlerdendi.” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLERLE FOTOĞRAFLARI DA YAYINLANDI

Onur Akay, Akın Uğurlu’nun gazino dönemlerinde Bülent Ersoy ve Gönül Yazar gibi assolistlerle çekilmiş fotoğraflarını da yayınladı.

BURHAN AKDAĞ'DAN DA PAYLAŞIM GELDİ

Ünlü magazin yazarı Burhan Akdağ da sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla acı haberi sevenlerine duyurdu.

Akdağ paylaşımında " SANAT DÜNYASINDA YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR...TÜRK SANAT MÜZİĞİ SANATÇISI AKIN UĞURLU'YU KAYBETTİK...MEKANI CENNET OLSUN..." sözlerine yer verdi.

USSAF ve SEMKO'da ortak yayınladıkları bir vefat ilanı ile usta ismin vefat haberini duyurdu.

AKIN UĞURLU KİMDİR?

1980'li ve 1990'lı yıllarda gazino hayatının en ünlü isimlerinden birisi olan Türk Sanat Müziği'nin usta sesi Akın Uğurlu döneminin yıldız sanatçılarından birisiydi. 1950 doğumlu Uğurlu'nun birçok albümü de bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.