Memur maaş zammında tablo netleşiyor! 2023 Temmuz zammında rekor beklenti! En düşük memur maaşı yüzde 85 artıyor!

Memur maaş zammında tablo netleşiyor! 2023 Temmuz zammında rekor beklenti! En düşük memur maaşı yüzde 85 artıyor!
2023 Temmuz ayı memur ve emekli maaş zammında detaylar netleşiyor. Kamu işçilerine gelen yüzde 45’lik zam sonrasında Temmuz ayı memur maaşları da araştırılmaya başladı! İşte detaylar…

Seçimler öncesinde tüm kesimler için yeni zam müjdeleri peş peşe verildi. 2023 Temmuz ayı memur ve emekli maaş zamlarında ise rakamlar netleşmeye başladı. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre yapılacak zam oranları için sadece 2 verinin açıklanması bekleniyor.

Kamu işçilerinin maaşlarına yapılan zam sonrasında en düşük kamu işçisinin maaşı 15 bin liraya yükselmişti. Memurların da beklentisi bu zam sonrasında bir hayli arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından memurlar için yapılan açıklamada en düşük maaşın yüzde 85 oranında artış göstereceği aktarıldı.

2023 TEMMUZ AYI EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Temmuz ayında memur ve emekliler için yapılacak maaş zammı için 6 aylık enflasyon rakamları ve toplu sözleşme ile refah payı düzenlemeleri takip edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa süre önce yapılan açıklamada ise kamu işçilerinin en düşük maaşlarını 15 bin liraya çıkardıklarını aktardı. Benzer bir artışın memurlar için de yapılarak en düşük memur maaşını 22 bin lirayı bulacağı ifade edildi.

En düşük emekli maaşının da kısa süre önce 7.500 TL’ye çıkarılmasının ardından Temmuz ayında yapılacak zam miktarı merak edilmeye başlamıştı. Benzer bir artış emekli maaşlarında da görülecek.

MEMURA ENFLASYON FARKI, TOPLU SÖZLEŞME VE REFAH PAYI!

Emekli ve memurlar için ek zamlar gündeme geldi. Seçim sonrasında Meclis’in açılması ile emekli ve memurların maaşlarında ciddi bir artış yapılacak. 700 bin kamu işçisinin maaşına yüzde 45 oranında yapılan zamma ek olarak enflasyon farklı, toplu sözleşme ve refah payı uygulanacak. 2023 Temmuz ayında yapılacak memur maaş zammında 22 bin lira görüldü. 6 aylık enflasyon rakamlarının da netlik kazanmasının ardından memur ve emeklilere yapılacak yeni zam oranları da netlik kazanacak. Şu an için memur ve emekli maaşlarına rekor beklenti oluşmuş durumda.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.