Mide Sorunu Olanlar İçin Rahat Oruç Tutma Yöntemi! Mide Şikayetlerini En Azan İndirin!

Mide Sorunu Olanlar İçin Rahat Oruç Tutma Yöntemi! Mide Şikayetlerini En Azan İndirin!
Ramazan ayında oruç tutarken mide sorunları yaşayanlar için çözüm yolları! Bu yöntemler ile midenizde meydana gelen ağrılardan kurtulmak mümkün! İşte detaylar!

Ramazan ayının gelmiş olmasından dolayı beslenmeye dair birçok alışkanlık değişim gösterdi. Uzun süren bir açlık sonrasında hızlı yemek tüketmek, iftardan hemen sonra çay, tatlı, meyve, asitli içecekler tüketmek, bir şeylerde yedikten hemen sonra uykuya geçmek ve yemeklerle beraber sıvı tüketimi yapmak da reflü gibi mide sorunlarına yol açmaktadır. Bu sorunlar kişinin oruç tutmasının bile önüne geçebilir.  İşte dikkat edilmesi gerekenler!

REFLÜ ATAĞI

Reflü yemek yedikten sonrasında mide asidinin ve midede bulunan yiyeceklerin yemek borusuna doğru geri çıkışı olan isimlendirilen ve bunun sonrasında ise boğazda yanma, göğüs kafesinde sıkışma hissi, ağızda acı-tatlı gibi pek çok fazla şikâyeti meydana gelmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Düzensiz ve kötü bir beslenme, yemeklerden sonra yatış pozisyonunu almak, obezite, çok dar ve sıkı giysiler giymek, hamilelik, kimi ilaçların kullanımı, sıkı kemer takmak, sigara içmek gibi pek çok etken reflü oluşumu için zemin hazırlar.

REFLÜ ATAĞI YAŞAMAMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Orucunuzu açtıktan sonra en az 15 dakika kadar bir dinlenme yapın. Reflü için en büyük etken uzun süren açlık sonrasında birden çok miktarda besin tüketimi yapmak. Bundan dolayı oruç açıldıktan sonra bir kase çorba içtikten sonra 10 ile 15 dakika kadar bir dinlenme yapmak iyi olacaktır. Hızlı yemek aynı zamanda hava yutmanıza neden olacağından dolayı besinleri iyi bir şekilde çiğneyerek yavaşça yemek önemlidir.

SU TÜKETİMİ

Suyu yemekle beraber içmeyin. Suyu yemek yedikten 1 ile 2 saat kadar sonra tüketmek önemlidir. İftar ile sahur arasında olan kısımda, gereken su miktarı alımına dikkat ederek, yemekle beraber su içmekten kaçmak lazımdır. Yemeklerle beraber sıvı almak yerine de sıvı tüketimini öğün aralarında yapmak daha doğru bir adım olacaktır. İftar sırasında, asitli içeceklerden uzak durmak gereklidir. Yemekle beraber, kola, ayran vb. içmeyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.