İsviçre Bankalarındaki İstihdam İçin Yeni Karar! Gündemden Düşmeyen UBS ve Credit Suisse’ninn İstihdamının Yüzde Otuzunu Ortadan Kaldırması Gerekecek!

İsviçre Bankalarındaki İstihdam İçin Yeni Karar! Gündemden Düşmeyen UBS ve Credit Suisse’ninn İstihdamının Yüzde Otuzunu Ortadan Kaldırması Gerekecek!
UBS-Credit- Suisse’deki istihdamın %30’una kadarını ortadan kaldırmak için hazırlık! İsviçre Bankaları UBS ile Credit Suisse’deki istihdamın bir kısmının ortadan kaldırılmasını istedi! İşte detalyar...

  İsviçre bankalarından yeni karar! UBS ile Credit- Suisse’de bulunan istihdamın %30 kadarının ortadan kalması için açıklamada bulundu! UBS’in bir üst yöneticisi için atıfta bulunarak İsviçre gazetesi Tages- Anzeiger’de yer alan bir habere göre, Credit Suisse’in UBS tarafınca devlet desteği ile ‘acil’ bir şekilde devralınmasının on binlerce istihdama mal olacağı da ifade edildi. %30 kadarının ortadan kalması gerektiğine dair açıklama yapıldı.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK

UBS ile Credit Suisse’deki işten çıkarmaların yakın bir zamanda meydana gelebileceği açıklanan bahsi geçen haberde, sadece İsviçre ortalama olarak 1 bin kişinin işinden olacağını fakat kapatılacak olan ABD yatırım bankacılılığında ise işten çıkarmaların olacağı açıklandı. Credit Suisse’te olan güven krizi, küresel finans piyasalarında çok dalgaları meydana getirirken, UBS, 260 milyar dolara varan devlet ile merkez bankası desteği ile 19 Mart’ta Credit Suisse’i 3 milyar franga satın alacığını da açıklamıştı. UBS, rakibi olan Credit Suisse’i devlet yardımı ile ‘acil’ bir şekilde satın aldıktan sonra, 1.5 hafta sonra eski CEO Sergio Ermotti’inin göreve geri geleceğini de duyurmuştu.

PİYASADA OYNAKLIK

Avrupa’da bankalar, UBS ve Credit Suisse arasındaki anlaşmana nominal değeleri 16 milyar franklık (yani 17.3 milyar dolar) sermaye benzer, borçlanma aracı olan AT1 tahvili silinmesinden sonra baskı altında kalmaları söz konusu olmuştu. Credit Suisse bankasının kurtulması, bankaların tahvil fiyatlarının baskı altında bulunmasından dolayı Avrupa piyasalarında oynaklığa yol açmıştı. Analitler, Credit Suisse bankasının düşüşünün, ‘dünyanın önde gelmekte olan servet yönetimi merkezi’ olarak İsviçre’nin güvenirliliğine ciddi anlamda bir darbe indirerek ülkenin düzenleme ile kurumsal yönetişim konusundaki itibarını da sorgulatır bir duruma getirmiş olduğunu belirtmekte.

EN BÜYÜK FİNANS MERKEZİ

 Deloitte’un 2021 yılındaki bir çalışmasına göre, İsviçre’nin finans kurumları 2.6 trilyon dolarlık uluslararası varlığı yönetmekte ve bu durumda ülkeyi İngiltere’nin önünde dünyanın en büyük finans merkezine getirmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.